Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

200 ευρώ επίδομα για τους μακροχρόνια άνεργους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Την επιδότηση πέραν των 12 μηνών για τους μακροχρόνια άνεργους ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου στη βουλή, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Στρατούλη.

Απαντώντας στην ερώτηση του κ. Στρατούλη, η οποία αφορούσε στο επίδομα ανεργίας για τους μακροχρόνια άνεργους ο Υφυπουργός αναφέρθηκε στο νέο πρόγραμμα του επιδόματος ανεργίας για μακροχρόνια ανέργους, λέγοντας πως «από 1-1-2014 θα ξεκινήσει το πρόγραμμα ενίσχυσης των μακροχρόνια ανέργων σε εφαρμογή του ν. 4093/12».
«Άνεργοι πέραν του 12μηνου, ηλικίας 20-66 ετών που έχουν εξαντλήσει την δικαιούμενη τακτική επιδότηση, δικαιούνται επίδομα μακροχρόνιου ανέργου ύψους 200 ευρώ το μήνα για χρονικό διάστημα 12 μηνών, όταν το εισόδημα δεν υπερβαίνει τις 10.000 ευρώ, και προσαυξανόμενο με 586 ευρώ για κάθε ανήλικο παιδί. Το προηγούμενο πρόγραμμα περιοριζόταν στην ηλικιακή ομάδα 45-65 ετών», είπε.

Επίσης, ο Υφυπουργός Εργασίας αναφέρθηκε και στις δράσεις για την ενίσχυση της απασχόλησης και κατέθεσε μάλιστα ολοκληρωμένο πίνακα σχετικά με τις υλοποιούμενες και τις σχεδιαζόμενες δράσεις ενίσχυσης της απασχόλησης. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε τέλος, στο πρόγραμμα «εγγυήσεων για τη νεολαία», σύμφωνα με το οποίο όλοι οι νέοι έως 25 ετών θα πρέπει να λαμβάνουν προσφορά απασχόλησης καλής ποιότητας, μαθητείας ή πρακτικής άσκησης εντός τεσσάρων μηνών από τη στιγμή που καθίστανται άνεργοι ή εξέρχονται από την επίσημη εκπαίδευση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.