Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Αναβάθμιση των ΚΕΠΑ υποσχέθηκε ο υφυπουργός Εργασίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Παράταση της καταβολής των αναπηρικών συντάξεων για τους μη κριθέντες ανάπηρους.

Με νομοθετικές ρυθμίσεις που θα αναβαθμίσουν τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας και θα παρατείνουν την προθεσμία καταβολής των συντάξεων των μη πιστοποιημένων αναπήρων, θα αντιμετωπίσει στο αμέσως προσεχές διάστημα η κυβέρνηση, το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί για χιλιάδες πολίτες με αναπηρία χωρίς τη δική τους ευθύνη, από τη δυσλειτουργία των ΚΕΠΑ, ανέφερε στη Βουλή, ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου, απαντώντας σε επερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά, ο κος Κεγκέρογλου ανέφερε πως στις επόμενες ημέρες θα κατατεθεί στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση που θα επιτρέπει την ένταξη στα ΚΕΠΑ γιατρών από το ΕΣΥ, αρχής γενομένης με 156 γιατρούς (61 ψυχίατροι, 43 νευρολόγοι και 52 καρδιολόγοι) με στόχευση στις περιοχές που έχει σημειωθεί μεγάλη συσσώρευση αιτημάτων.

Όσο για τα προβλήματα της διοικητικής στελέχωσης, αυτά θα λυθούν με αποσπάσεις 100 υπαλλήλων και προσλήψεις νέων, από τους διαγωνισμούς 8Κ και 9Κ του ΑΣΕΠ.

Σε ό,τι αφορά την καταβολή των αναπηρικών συντάξεων, σε όσα άτομα με αναπηρία αναμένουν την κρίση τους από τα ΚΕΠΑ, ο κος Κεγκέρογλου δεσμεύθηκε να δοθεί νέα παράταση στην προθεσμία που λήγει σύντομα, με τροπολογία που θα κατατεθεί σε λίγες μέρες.

Τελικός στόχος των παραπάνω, είναι για την κυβέρνηση, «το Μάρτιο να μην εκκρεμεί καμία παλαιά αίτηση - να μηδενιστούν οι παλαιές εκκρεμείς αιτήσεις, και έκτοτε, κάθε αίτημα να εξετάζεται εντός διμήνου ή τριμήνου το πολύ, ανάλογα με την ειδικότητα. Αυτό είναι εφικτό», εκτίμησε ο υφυπουργός Εργασίας.

Σχετικά με την ασφαλιστική, ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη των ανασφάλιστων αναπήρων, ο κος Κεγκέρογλου παρέπεμψε σε προσεχή Κοινή Υπουργική Απόφαση την οποία θα υπογράψει μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου, «προκειμένου να βελτιωθούν οι διαδικασίες και να αντιμετωπιστούν προβλήματα που δεν αντιμετωπίζονται από την παλιά απόφαση του 2006».

Σημειώνεται τέλος και η αναφορά του υφυπουργού Εργασίας πως για τις αμοιβές των εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», στάλθηκε σήμερα η επιταγή από το υπουργείο Οικονομικών στην Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης, «προκειμένου να καταβληθούν την άλλη εβδομάδα - δεδομένου ότι οι εργαζόμενοι έχουν να πληρωθούν από την 1/1/2013».



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.