Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Έκκληση για βοήθεια από τη Unicef

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Περισσότερα από 400.000 παιδιά Σύρων προσφύγων στο Λίβανο χρειάζονται κατεπειγόντως ανθρωπιστική βοήθεια, καθώς πλησιάζει ο χειμώνας, ανέφερε σήμερα η Unicef, καλώντας τη διεθνή κοινότητα να αυξήσει τη συνεισφορά της για να αντιμετωπιστεί το σοβαρό αυτό πρόβλημα.

Η ανακοίνωση της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τα παιδιά δόθηκε στη δημοσιότητα μετά τη συνάντηση που είχε ο διευθυντής της, Άντονι Λέικ, με τον πρόεδρο του Λιβάνου Μισέλ Σουλεϊμάν και τον απερχόμενο πρωθυπουργό της χώρας Νατζίμπ Μικάτι.

"Εκφράσαμε τις ανησυχίες μας ενόψει της άφιξης του χειμώνα και της κατεπείγουσας ανάγκης για δράση ώστε να προετοιμαστούμε γι' αυτή τη δύσκολη περίοδο", εξήγησε η Unicef.

Από την έναρξη της κρίσης στη Συρία, τον Μάρτιο του 2011, περισσότεροι από 120.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη χώρα αυτοί ενώ εκατομμύρια άλλοι εγκατέλειψαν τις εστίες τους. Ο Λίβανος, μια χώρα 4 εκατομμυρίων κατοίκων, φιλοξενεί σήμερα 805.000 Σύρους πρόσφυγες, εκ των οποίων οι μισοί είναι παιδιά.

Ο Λέικ, ο οποίος συνεχάρη τον Λίβανο για τις προσπάθειες που καταβάλει, υπογράμμισε ότι είναι ανάγκη να αναληφθεί διεθνώς δράση για να διασφαλιστεί ότι τα παιδιά αυτά θα επιβιώσουν τον χειμώνα.

Σε αντίθεση με την Τουρκία ή την Ιορδανία, που φιλοξενούν μικρότερο αριθμό προσφύγων, ο Λίβανος δεν έχει επιτρέψει την εγκατάσταση καταυλισμών στο έδαφός του. Ορισμένοι Σύροι νοικιάζουν διαμερίσματα όμως οι περισσότεροι δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να μένουν σε σκηνές ή στο δρόμο. Ταυτόχρονα, αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των παιδιών που εργάζονται.

Η Unicef θέλει να εξασφαλίσει ζεστά ρούχα για τα παιδιά και θέρμανση για τα σχολεία και για το λόγο αυτό έκανε έκκληση να συγκεντρωθούν 125 εκατομμύρια δολάρια. Μέχρι στιγμής έχει λάβει δωρεές ύψους 100 εκατομμυρίων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.