Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Οι κλινικές αναστέλλουν την επίσχεση προς τον ΕΟΠΥΥ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δέσμευση του υπουργείου Υγείας για ικανοποίηση βασικών απαιτήσεων.

«Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών, αναστέλλει την επίσχεση προς τον ΕΟΠΥΥ, έπειτα από τη δέσμευση του υπουργού Υγείας για την ικανοποίηση βασικών απαιτήσεων μας», αναφέρει ο Σύνδεσμος σε ανακοίνωσή

Ειδικότερα, όπως ακόμα επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών, έπειτα από συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο υπουργείο Υγείας, με τον υπουργό Άδωνη Γεωργιάδη, ανακοινώνει την αναστολή της πράξης επίσχεσης παροχής υπηρεσιών υγείας προς τον ΕΟΠΥΥ, που είχε ξεκινήσει από 29-10-2013.

Τα μέλη του Συνδέσμου σε συνέχεια των συζητήσεων που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί με το υπουργείο Υγείας, εξέθεσαν στον υπουργό κατά τη συνάντησή τους, το σύνολο των θεμάτων που απασχολούν τη σχέση συνεργασίας του ΣΕΚ με τον ΕΟΠΥΥ. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΕΚ. Ο υπουργός Υγείας δεσμεύθηκε εγγράφως στα παρακάτω:

- Οι παλαιές ληξιπρόθεσμες οφειλές, που αφορούν στο χρονικό διάστημα 2007 μέχρι και ολόκληρο το 2011 καθώς επίσης οι εκκαθαρίσεις για τις οφειλές του έτους 2012, να αποπληρωθούν στο σύνολο τους έως και 31-01-2014.

- Στον καθορισμό χρονοδιαγράμματος αποπληρωμής των νέων οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς τις ιδιωτικές κλινικές, σύμφωνα με το οποίο: Την εβδομάδα 04 έως και 08-11-2013, να αποπληρωθούν οι προκαταβολές των οφειλών για τον Απρίλιο 2013. Μέχρι τέλος Νοεμβρίου 2013, να αποπληρωθούν προκαταβολές για το Μάιο του τρέχοντος έτους και μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου να αποπληρωθούν οι αντίστοιχες προκαταβολές για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο.

Αποφασίστηκε επίσης:

- Να γίνεται η εκκαθάριση των οφειλών μέσω ελεγκτικών εταιριών, προκειμένου με την ολοκλήρωση της, να πραγματοποιείται και η αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών

- Σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία, να προωθηθεί νομοθετική ρύθμιση που θα δίνει τη δυνατότητα συμψηφισμού των βεβαιωμένων εκκαθαρισμένων οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς τις κλινικές για οφειλές των κλινικών προς άλλους φορείς του Δημοσίου (εφορία, ασφαλιστικά ταμεία)

- Να κατηγοριοποιηθούν οι κλινικές από 01-01-2014 ώστε οι νέες συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ να συναφθούν με τη νέα κατηγοριοποίηση καθώς επίσης και οι κλινικές να έχουν αυτοτελή προϋπολογισμό και να είναι υπόλογες για τις ατομικές υπερβάσεις.

- Τέλος, να μεταφερθούν πόροι από κωδικούς που έχουν υπόλοιπα διαθεσίμων για το 2013, στην αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων χρεών του ΕΟΠΥΥ προς τις ιδιωτικές κλινικές.

Κατόπιν της έγγραφης δέσμευσης του υπουργού για την υλοποίηση των παραπάνω αναστέλλουμε την επίσχεση, συνεχίζοντας την παροχή υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Τέλος. ο ΣΕΚ αναφέρει ότι εάν οι δεσμεύσεις δεν τηρηθούν και αυτήν τη φορά, τότε θα γίνουν νέες κινητοποιήσεις».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.