Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Αυτόματος μετεωρολογικός σταθμός από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Καταγράφει τις μετεωρολογικές συνθήκες στην Πορταριά Πηλίου.

Εγκαταστάθηκε και βρίσκεται σε λειτουργία από το εργαστήριο υδρολογίας και ανάλυσης υδατικών συστημάτων του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών ένας αυτόματος μετεωρολογικός σταθμός.

Ο σταθμός αυτός καταγράφει ανά δεκάλεπτο τις μετεωρολογικές συνθήκες στην Πορταριά Πηλίου. Ο σταθμός βρίσκεται on-line στη διεύθυνση http://penteli.meteo.gr/stations/portaria/

Ειδικότερα, ο σταθμός είναι ο πρώτος ενός δικτύου μετεωρολογικών σταθμών που βρίσκεται σε ανάπτυξη από το Εργαστήριο Υδρολογίας και Ανάλυσης Υδατικών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Η μετάδοση γίνεται ανά δέκα λεπτά και τα δεδομένα διανέμονται ελεύθερα σε κάθε ενδιαφερόμενο χρήστη. Η πηγή αυτή πληροφοριών ενδείκνυται για έρευνα τόσο από μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας όσο και για την εκπόνηση διπλωματικών εργασιών προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών. Τα δεδομένα είναι επίσης πολύ χρήσιμα για την πρόβλεψη καιρού και για την Πολιτική Προστασία εφόσον βέβαια χρησιμοποιηθούν σωστά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.