Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Αγρίνιο: Μειώνεται η τιμή του νερού κατά 12% και κατά 50% για τις ευπαθείς ομάδες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μετά από πρόταση του Δημάρχου Παύλου Μοσχολιού.

Δεκτή έγινε από το Δημοτικό Συμβούλιο η εισήγηση του Δημάρχου Αγρινίου κ. Παύλου Μοσχολιού, για την τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑ του 2014. Συγκεκριμένα ο κ. Μοσχολιός πρότεινε μείωση στην τιμή του τιμολογίου κατά 12 %, ενώ για τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες (ΑΜΕΑ, πολύτεκνοι κ.λ.π.), μείωση κατά 50%από 40% που ίσχυε από το 2008.

Ο κ. Μοσχολιός στην εισήγησή του μεταξύ άλλων ανέφερε: «Η πρότασή μας για την νέα τιμολογιακή πολιτική στη ΔΕΥΑ είναι αποτέλεσμα της χρηστής διαχείρισης όλα αυτά τα χρόνια που έχει πάντα ως γνώμονα το δημόσιο χαρακτήρα της δημοτικής επιχείρησης, την προστασία του περιβάλλοντος και το δικαίωμα των πολιτών για ποιότητα και επάρκεια νερού.

Με σοβαρότητα και υπευθυνότητα συνεχίζοντας την κοινωνική μας πολιτική που εφαρμόζουμε πριν την οικονομική κρίση, εισηγούμαστε τη νέα τιμολογιακή πολιτική για το 2014 που περιλαμβάνει σημαντικές μειώσεις τιμών κατά 12 % στο τιμολόγιο της ΔΕΥΑ και περαιτέρω μείωση για τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, δηλαδή κατά 50%, από 40% που ίσχυε από το 2008. Έτσι συμβάλλουμε ουσιαστικά στη μείωση του κόστους ζωής των δημοτών μας σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία όπου κυριαρχεί η ανεργία και η μείωση των εισοδημάτων.

Με δεδομένη την ευαισθησία της Δημοτικής Αρχής στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας, ήμαστε από τους πρώτους Δήμους που εφαρμόσαμε ειδική τιμολογιακή πολιτική για τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, ενώ τα τελευταία πέντε χρόνια, δηλαδή από το 2009 μέχρι σήμερα, δεν έχουμε προχωρήσει σε καμία αύξηση της τιμής του νερού διατηρώντας σταθερό το τιμολόγιο παρά το σημαντικά αυξημένο κόστος λειτουργίας και τις ανάγκες χρηματοδότησης του μεγάλου επενδυτικού προγράμματος που είναι σε εξέλιξη στον τομέα της ύδρευσης και της αποχέτευσης.

Ήδη εκτελούνται σημαντικά έργα ύδρευσης και αποχέτευσης όπως είναι:«Ύδρευση Τ.Δ. Λεπενούς», «Προμήθεια εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία συστήματος τηλελέγχου τηλεχειρισμού και διαχείριση διαρροών του δικτύου ύδρευσης της ΔΕΥΑ Αγρινίου», «Εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης στις περιοχές Γκένοβα, Κοκκινοπύλια και Μεσαία Ζώνη της πόλη του Αγρινίου», «Επέκταση αγωγού ύδρευσης νέου νοσοκομείου (χαμηλή ζώνη) και επέκταση αγωγού ύδρευσης μέχρι οικισμό Αγ. Ιωάννη Ρηγανά», «Μελέτη ολοκλήρωσης αποχετευτικών έργων παραλίμνιων οικισμών Τριχωνίδας», «Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης οικισμών Καινουργίου και Παναιτωλίου Δήμου Θεστιέων», «Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων και κεντρικού αποχετευτικού αγωγού με αντλιοστάσια οικισμού Λεπενούς Δήμου Στράτου», «Αποχέτευση Αγγελοκάστρου», «Ολοκλήρωση δικτύου Αποχέτευσης Νεάπολης», «Επέκταση εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων (Βιολογικός Καθαρισμός)».

Επίσης, στις 17 Δεκεμβρίου δημοπρατείται το έργο «συμπληρωματικά έργα αποχετευσης παραλίμνιων οικισμών Τριχωνίδας», ενώ αναμένεται εντολή δημοπράτησης για το έργο «ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΑΠΟ ΛΙΜΝΗ ΚΑΣΤΡΑΚΙΟΥ».

Αναμφισβήτητα πρόκειται για ένα μεγάλο πρόγραμμα έργων συνολικού προϋπολογισμού 60.000.000,00 € που με την ολοκλήρωσή του επιλύονται οριστικά στο Δήμο μας όλα τα ζητήματα ύδρευσης, αποχέτευσης και προστασίας του περιβάλλοντος, θέτοντας τις βάσεις για την αξιοποίηση και την ανάπτυξη του σημαντικού οικοσυστήματος της περιοχής μας».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.