Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

«Στο ράφι» οι υποθέσεις επιόρκων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κενό γράμμα εξακολουθεί να παραμένει η νομοθετική ρύθμιση που έχει τεθεί για την επίσπευση των πειθαρχικών διαδικασιών, ώστε να απομακρύνονται από το Δημόσιο υπάλληλοι οι οποίοι ελέγχονται για βαρύτατα αδικήματα. Οι επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης εντόπισαν 55 περιπτώσεις επιόρκων -των οποίων οι υποθέσεις καρκινοβατούν- που παραμένουν ακλόνητοι στις θέσεις τους. Πρόκειται κυρίως για εφοριακούς και τελωνειακούς. Σε βάρος τους έχουν ασκηθεί διώξεις ή έχουν επιβληθεί ποινές για κακουργηματικές πράξεις.

Άσυλο επιόρκων τα πειθαρχικά

Στα δίχτυα του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης πιάστηκαν 55 επίορκοι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών για τους οποίους έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις για κακουργήματα και αυτοί συνεχίζουν να εργάζονται στις υπηρεσίες τους, αφού ακόμα δεν έχουν τεθεί οι υποθέσεις υπόψη των αρμόδιων πειθαρχικών συμβουλίων.

Για ακόμη μία αφορά και παρά τις νομοθετικές παρεμβάσεις του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκη για την επίσπευση της πειθαρχικής διαδικασίας στο δημόσιο, γίνεται σαφές ότι τα πειθαρχικά συμβούλια παρέχουν «άσυλο» σε επίορκους υπαλλήλους καθυστερώντας επί χρόνια να εκδικάσουν τις υποθέσεις.

Για τον λόγο αυτόν με εντολή του Κυρ. Μητσοτάκη πραγματοποιείται έλεγχος των πειθαρχικών διαδικασιών από το Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) σε όλο το φάσμα των κρατικών υπηρεσιών.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.