Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

H Σύρος για πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πρωτοβουλία πολιτών στο facebook.

Συμμετέχοντας στην προσπάθεια που ξεκίνησε από την τοπική κοινωνία μέσω της σχετικής ομάδας στο facebook από τον Δεκέμβριο 2012, ο Σύλλογος Φίλων Τεχνικού Πολιτισμού Ερμούπολης προχώρησε ένα βήμα μπροστά δημιουργώντας το FORUM 20.21.

Σκοπός του συγκεκριμένου Forum είναι η διεκδίκηση της υποψηφιότητας για την ανάδειξη της Σύρου, ως πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης, μακριά από γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και καθυστερήσεις βασισμένη κατά μεγάλο ποσοστό στην ιδιωτική πρωτοβουλία, αλλά και σε συνεργασία με την τοπική δημοτική αρχή.

Mε δεδομένο ότι το 2021 μια πόλη της Ελλάδας θα είναι πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης, μία κίνηση κατοίκων με επικεφαλής το Χάρη Βεκρή, μέλος της Επιτροπής Πολιτισμού του Δήμου Ερμούπολης Σύρου, καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να μεγιστοποιήσει τα οφέλη της πολιτιστικής κληρονομιάς της, θέτοντας γερά θεμέλια για τη διεκδίκηση και κατοχύρωση της σχετικής υποψηφιότητας.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία πολιτών ξεκίνησε επτά μήνες νωρίτερα μια ομάδα στο facebook με το όνομα «Θέλω η Σύρος να είναι υποψήφια Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021».

Όπως λένε οι ίδιοι, «το ότι είμαστε μικροί για το μέγεθος του θεσμού σε σύγκριση με τις ελληνικές πόλεις που έχουν προηγηθεί (Αθήνα 1985, Θεσσαλονίκη 1997, Πάτρα 2006), δεν σημαίνει πως δεν αξίζει να προσπαθήσουμε. Στην Κύπρο, από τις υποψήφιες πόλεις Λευκωσία, Λεμεσό και Πάφο, τελικά τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2017 κέρδισε η Πάφος!».

Επιπλέον, η σχετική Απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επιτρέπει «οι υποψήφιες πόλεις να περιλαμβάνουν και τις γύρω περιοχές τους», κάτι που μας δίνει τη δυνατότητα να συμπεριλάβουμε στο σχεδιασμό μας τόσο την Τήνο, όσο και τη Μύκονο με τη Δήλο. Έτσι θα καταφέρουμε να εμπλουτίσουμε την πρόταση μας, να καλύψουμε τομείς στους οποίους ίσως υστερούμε, αλλά και να πετύχουμε την ευρύτερη δυνατή στήριξη», σημειώνουν.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.