Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Οκτώ χρόνια και 600 μαστιγώματα για τη δολοφονία της κόρης του

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο ισλαμιστής ιερέας γλίτωσε την εκτέλεση για... 267.000 δολάρια.

Ένας υπέρσυντηρητικός μουσουλμάνος ιεροκύρηκας στη Σαουδική Αραβία καταδικάστηκε σε οκτώ χρόνια φυλάκιση και 600 μαστιγώματα για το βιασμό και το βασανισμό μέχρι θανάτου της 5χρονης κόρης του.

Η Lama al-Ghamdi άφησε την τελευταία της πνοή τον Οκτώβριο του 2012, έχοντας υποστεί πολλαπλές κακώσεις. Το κρανίο της είχε συνθλιβεί, τής είχαν βγάλει ένα νύχι, τα πλευρά και τα χέρια της ήταν σπασμένα, ενώ σε όλο της το σώμα είχε υποστεί σοβαρά εγκαύματα και μώλωπες.

Ο Fayhan al-Ghamdi, που εμφανιζόταν συχνά στην τηλεόραση, μαστίγωνε το ανήλικο κορίτσι, την είχε κάψει με καλώδια και την είχε βιάσει επανειλλημένα.

Πέθανε μετά από αρκετούς μήνες νοσηλείας σε νοσοκομείο, παλεύοντας για τη ζωή της.

Στη Σαουδική Αραβία υπάρχουν αυστηροί νόμοι και οι ποινές είναι σκληρές για τους δολοφόνους, τους εμπόρους ναρκωτικών, του βιαστές και τους ένοπλους ληστές και φτάνουν μέχρι και την εκτέλεση στο απόσπασμα.



Η περίπτωση της Lama προκάλεσε τη διεθνή κατακραυγή, αναφέρει δημοσίευμα της New York Daily News, όταν είδε το φως της δημοσιότητας ευαίσθητα θέματα, όπως ο ασαφής τρόπος με τον οποίο τιμωρούνται οι Σαουδάραβες πατεράδες που κρίνονται ένοχοι για τη δολοφονία των ίδιων τους των παιδιών.

Λιγότερο σοβαρά εγκλήματα, πολλές φορές τιμωρούνται πολύ πιο αυστηρά.

Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, προσθέτει το δημοσίευμα, δικαστήριο της Σαουδικής Αραβίας, καταδίκασε τέσσερις νεαρούς άντρες σε 3 έως 10 χρόνια φυλάκιση και από 500 έως 2.000 μαστιγώματα επειδή... χόρεψαν γυμνοί σε δημόσιο χώρο στην πόλη Buraydah.

Σύμφωνα με την επίσημη ειδησεογραφική ιστοσελίδα της Σαουδικής Αραβίας, Sabq, ο υπερσυντηρητικός ιερέας... δεν γνώρισε της ίδιας μεταχείρισης από το δικαστήριο, κι αυτό γιατί η μητέρα του θύματος δέχτηκε να πάρει ως «αποζημίωση τιμής» 267.000 δολάρια, σύμφωνα με το νόμο.



Η ίδια, που είναι αιγυπτιακής καταγωγής και απέκτησε την υπηκοότητα της Σαουδικής Αραβίας από τον πρώην σύζυγό της, φέρεται να δήλωσε σε αραβόφωνα μέσα ενημέρωσης, ότι είναι μια φτωχή και μόνη γυναίκα χωρίς εισόδημα.

Αποδεχόμενη τα χρήματα, παραιτήθηκε από το δικαίωμα να ζητήσει την τιμωρία του άντρα της για τη δολοφονία της κόρης της.

Σύμφωνα με τη New York Daily News δεν έχει γίνει γνωστό αν δέχτηκε πιέσεις για να συμφωνήσει σε αυτό.

Η ίδια είχε δηλώσει στο Al-Arabiya ότι ο πρώην άντρας της είχε πάρει την κόρη της το 2011 για δύο εβδομάδες και την πήρε στο σπίτι του με τη δεύτερη γυναίκα του και τα παιδιά τους.



Πέρασαν μερικοί μήνες μέχρι να της επιτρέψει να την δει.

Το μικρό κορίτσι μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, όπου άφησε την τελευταία του πνοή στην εντατική στο τέλος του 2012.

«Την είδα και ορκίζομαι στο Θεό ότι δεν την αναγνώρισα. Ένιωσα ότι δεν υπάρχει έλεος ανάμεσα στους ανθρώπους.
Ήταν κακοποιημένη από το κεφάλι μέχρι τα δάχτυλα των ποδιών. Ήταν μελανιασμένο όλο της το σώμα» είχε πει τότε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.