Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

«Περιμένουν από 10.000 κατοίκους να στηρίξουν την οικονομία που καταρρέει»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Διπλασιάστηκαν οι τιμές ζώνης στο δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού - Τι καταγγέλλει αναγνώστρια του newsbeast.gr.

Θηλιά στον λαιμό χιλιάδων φορολογουμένων είναι ο Φόρος Ακίνητης Περιουσίας, καθώς μέχρι το τέλος του μήνα πρέπει να έχει καταβληθεί η πρώτη δόση για το 2013. Αναγνώστρια που επικοινώνησε με το newsbeast.gr, καταγγέλλει ότι ο Δήμος Ψυχικού-Φιλοθέης είναι η μοναδική περιοχή σε όλη την Επικράτεια όπου ο ΦΑΠ αυξήθηκε σε ποσοστό 50%.

Η ίδια υποστηρίζει ότι «η κυβέρνηση περιμένει από 10.000 κατοίκους να στηρίξουν την οικονομία που καταρρέει». «Θεωρούν ότι όλοι εδώ στην περιοχή είναι πλούσιοι».

Έρχονται νέες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων τον Ιούλιο που αναμένεται να φέρουν τα πάνω κάτω στην κτηματαγορά καθώς θα προβλέπουν σημαντικές αυξήσεις, αλλά και μειώσεις σε περιοχές όπου σήμερα οι εμπορικές υπολείπονται των αντικειμενικών τιμών.

Σημειώνεται ότι τον Μάιο του 2013, με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών επανακαθορίστηκε επανακαθορίστηκε στα 5.150 ευρώ ανά τ.μ. η τιμή ζώνης για τον προσδιορισμό της φορολογητέας αξίας των ακινήτων στη Β' ζώνη της Δημοτικής Κοινότητας Ψυχικού του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού για το διάστημα από 1 Μαρτίου 2007 έως και 17 Μαρτίου 2011.

Η τιμή αυτή είχε διαμορφωθεί στα 4.100 ευρώ ανά τ.μ. ύστερα από απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που είχε δικαιώσει κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι είχαν προσφύγει κατά της αύξησης των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων το 2007.

Σύμφωνα με την ίδια, παρά την απόφαση του ανωτάτου ακυρωτικού δικαστηρίου, με νέα υπουργική απόφαση, η τιμή ζώνης σήμερα ανέρχεται σε 8.000 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

Ειδικότερα, σύμφωνα η οικογένεια της αναγνώστριας μας, πλήρωσε 1.988 ευρώ για τον ΦΑΠ του 2012, με τιμή ζώνης 5.150 ευρώ, για ένα διαμέρισμα 168 τ.μ. στην περιοχή του Ψυχικού.

Για το 2013, καλείται να πληρώσει 6.700 ευρώ, ποσό που θα ανερχόταν σε 1.500 ευρώ αν η τιμή ζώνης βρισκόταν στα επίπεδα του 2010 (4.000 ευρώ ανά τ.μ.).

Η ίδια αναφέρει, ότι ο δήμαρχος του δήμου Ψυχικού-Φιλοθέης, Παντελής Ξυριδάκης, και οι κάτοικοι έχουν προσφύγει και πάλι στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας να ακυρωθεί η υπουργική απόφαση και να επανακαθοριστεί η τιμή ζώνης στα 4.000 ευρώ ανά τ.μ.

Ωστόσο, καταλήγει, «από το δημαρχείο μας λένε ότι η κυβέρνηση φοβάται να κάνει πίσω και να αναφέρει την περιοχή Ψυχικό-Φιλοθέη».



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.