Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Τραγική κατάσταση σε νοσοκομείο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Με «λουκέτο» απειλούνται πέντε κλινικές του νοσοκομείου Βέροιας, καθώς αδυνατούν να καλύψουν τις εφημερίες του μήνα λόγω της έλλειψης προσωπικού, με συνέπεια οι κάτοικοι της πόλης να απευθύνονται στο νοσοκομείο της Νάουσας ή στα θεραπευτήρια της Θεσσαλονίκης.

Ενδεικτικά η Χειρουργική Κλινική, η οποία έχει στο ενεργητικό της περισσότερες από 2.000 εισαγωγές ετησίως και πραγματοποιεί κάθε χρόνο 750-800 προγραμματισμένες επεμβάσεις (γενικής χειρουργικής), αναμένεται σήμερα να κάνει την τελευταία εφημερία της. Και αυτό διότι από τους 12 χειρουργούς που είχε έως και τον περασμένο Σεπτέμβριο έχει μείνει πλέον με τους μισούς, οι οποίοι δεν αρκούν για να καλύψουν τις βάρδιες, όπως περιγράφουν σε επιστολή τους.

Παρόμοια προβλήματα αντιμετωπίζει και η Μαιευτική-Γυναικολογική Κλινική του ίδιου νοσοκομείου που λειτουργεί με δύο γυναικολόγους και έκανε μόλις 15 εφημερίες τον Οκτώβριο, ενώ τον Νοέμβριο θα μπορεί να καλύψει με εφημερία μόνο επτά ημέρες!

Η ίδια κατάσταση επικρατεί και στην Ορθοπεδική Κλινική, που έκανε την τελευταία εφημερία της χθες, αλλά και στην Ουρολογική. Να σημειωθεί ότι σε κάθε τμήμα υπηρετούν τρις ειδικοί γιατροί.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.