Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

«Ελπίζουμε πως κάπου εκεί έξω είναι και το δικό μας παιδί»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η υπόθεση της Μαρίας γεννά ελπίδες στην οικογένεια του μικρού Μπεν.

«Είναι πολύ ευχάριστο που βρέθηκε το παιδί. Όλη αυτή η ιστορία, όπως και κάθε αντίστοιχη υπόθεση, έχει κάνει εμάς τους γονείς που χάσαμε τα παιδιά μας να ελπίζουμε πως κάπου εκεί έξω είναι και το δικό μας. Μπορεί ο Μπεν μου να έχει την τύχη της Μαρίας, δηλώνει στην εφημερίδα «Τα Νέα» η Κέρι Νίνταμ, μητέρα του μικρού αγοριού που χάθηκε το 1991 στην Κω, με φόντο τις εξελίξεις στην υπόθεση της μικρής Μαρίας που βρέθηκε σε καταυλισμό Ρομά στα Φάρσαλα.

Έχουν περάσει 22 χρόνια αλλά η μητέρα του, που ήταν τότε 19 χρονών κορίτσι, δεν έχει σταματήσει να ψάχνει το γιο της. «Με ρωτάνε συνεχώς ‘πέρασαν τόσα χρόνια που βρίσκεις το κουράγιο να συνεχίζεις τις έρευνες; Δεν έχεις απογοητευτείς Μέχρι πότε θα τον αναζητάς;’. Η απάντησή μου είναι μία: δεν πρόκειται να σταματήσω γιατί αγαπώ το γιο μου. Μοπυ τον έκλεψαν και πρέπει να τον βρω για να γνωρίσει την πραγματική του μητέρα, την οικογένειά μας, την αδελφή του», δηλώνει η 40χρονη στην εφημερίδα.

Πριν από ένα χρόνο έγινε η τελευταία μεγάλη και συντονισμένη έρευνα για τον εντοπισμό του Μπεν. Στις 19 Οκτωβρίου άνδρες της βρετανικής και της ελληνικής αστυνομίας έκαναν έρευνες σε κτήριο που ήταν υπό ανέγερση την εποχή της εξαφάνισης για να εξεταστεί η πιθανότητα ο Μπεν να είχε κάποιο ατύχημα και να είχε θαφτεί εκεί. Με ειδικό εξοπλισμό και σκάνερ έψαχναν να βρουν οστά του παιδιού, «ευτυχώς δεν βρέθηκε τίποτα, κάτι που ενίσχυσε τις ελπίδες μας ότι το παιδί είναι ζωντανό».

Η κ. Νίνταμ πιστεύει πως η υπόθεση της Μαρίας θα βοηθήσει τις έρευνες της οικογένειάς της. «Εκείνα τα χρόνια όταν εξηγούσαμε στους άνδρες της ελληνικής αστυνομίας ότι μας είχαν πει πως μπορεί τον Μπεν να τον έχουν απαγάγει Ρομά και να είναι σε κάποιο καταυλισμό μας απαντούσαν πως αυτό είναι απίθανο. ‘Δεν μπορεί ένα ξανθό αγόρι με γαλανά μάτια να βρίσκεται σε τέτοια μέρη’, μας έλεγαν. Τώρα όμως, όπως αποδεικνύεται, δεν είναι καθόλου απίθανο». 

Όλα αυτά τα χρόνια, προσθέτει, υπήρξαν άνθρωποι που έλεγαν πως είδαν τον Μπεν σε καταυλισμούς στη Λάρισα, το Βόλο και τη Βέροια. «Πρέπει να επανεξεταστούν αυτές οι πληροφορίες, να γίνουν έρευνες στις συγκεκριμένες περιοχές και ενδεχομένως οι δύο κατηγορούμενοι Ρομά για την υπόθεση του μικρού κοριτσιού να ξέρουν κάτι. Είναι πολύ σημαντικό αν κάποιος γνωρίζει ή θυμηθεί κάτι, ακόμα κι αν αυτά του φαίνονται ασήμαντα, ας τα πει στην αστυνομία γιατί μπορεί να βοηθήσει να φτάσουμε στον Μπεν», λέει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.