Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

«Τρέχουμε Μαζί! Ζούμε τη ζωή!»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το μήνυμα του 31ου Κλασικού Μαραθώνιου Αθηνών.

Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία (ΕΠΕ) και ο ΣΕΓΑΣ ενώνουν τις δυνάμεις τους στο φετινό 31ο Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών, με το μήνυμα «ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙ! ΖΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ!» στα πλαίσια της ενημερωτικής εκστρατείας «ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΥΓΕΙΑ».

«Μεγαλώνουμε με Υγεία» σημαίνει ότι υιοθετούμε καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής μας υγιεινές συνήθειες, όπως η ισορροπημένη διατροφή, η τακτική άσκηση, οι κατάλληλες διαγνωστικές εξετάσεις και ο εμβολιασμός για την πρόληψη νοσημάτων, με στόχο τη διασφάλιση της ποιότητας στη ζωή μας.

Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία επέλεξε για άλλη μια φορά να συνεργαστεί με το ΣΕΓΑΣ, ως θεσμικός συνεργάτης του 31ου Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών, για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού, μέσα από έναν αγώνα που συνδέεται άμεσα με τις έννοιες της υγείας και της άθλησης, αλλά ταυτόχρονα της θέλησης και της προσπάθειας για την κατάκτηση του στόχου.

Τα παραπάνω ανέφεραν σήμερα σε Συνέντευξη Τύπου για την αναγγελία της συνεργασίας o Πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, καθ. Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης και ο Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, κ. Κώστας Παναγόπουλος.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης και η Χρυσή Ολυμπιονίκης της Ιστιοπλοΐας και Πρέσβειρα της ενημερωτικής εκστρατείας «Μεγαλώνουμε με Υγεία», κα. Σοφία Μπεκατώρου.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, καθ. Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης υπογράμμισε:
«Καθώς μεγαλώνουμε, το ανοσοποιητικό μας σύστημα εξασθενεί και αυξάνεται ο κίνδυνος προσβολής από σοβαρά νοσήματα. Επιπλέον βλαβερές συνήθειες, όπως το κάπνισμα, επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο τον οργανισμό μας.
Η σημασία της καλής διατροφής και της τακτικής άσκησης καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής είναι αναγνωρισμένη, ωστόσο, πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει ότι για να μεγαλώνουμε με υγεία πρέπει να υιοθετήσουμε δια βίου προληπτικές συμπεριφορές σε θέματα υγείας. Οι συμπεριφορές αυτές περιλαμβάνουν ισορροπημένη διατροφή, τακτική άσκηση, προληπτικούς ελέγχους καθώς και εμβολιασμό, πρακτικές που μπορούν συνδυαστικά να βελτιώσουν τόσο τη διάρκεια όσο και την ποιότητα ζωής».

Ο κ. Κώστας Παναγόπουλος, Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, δήλωσε σχετικά με τη συνεργασία του ΣΕΓΑΣ με την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία:

«Ο Κλασικός Μαραθώνιος Αθηνών δεν είναι μόνο ένα αθλητικό γεγονός διεθνούς εμβέλειας. Περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, είναι η γέφυρα που ενώνει το θρύλο με την ιστορία και αναδεικνύει τη δύναμη της ανθρώπινης θέλησης και ψυχής. Αποτελεί μια δεξαμενή αξιών, κοινωνικής συνείδησης, περιβαλλοντικής ευαισθησίας, φιλίας και αλληλεγγύης, άρρηκτα δεμένη με τον υγιή τρόπο ζωής.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, ο ΣΕΓΑΣ συγχαίρει την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία για την ενημερωτική καμπάνια που υλοποιεί και θέτει τον Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας στην υπηρεσία αυτού του κοινωνικού σκοπού».

Η κ. Σοφία Μπεκατώρου, η Χρυσή Ολυμπιονίκης της Ιστιοπλοΐας με πλήθος σημαντικών διακρίσεων παγκοσμίως και Πρέσβειρα της ενημερωτικής εκστρατείας «Μεγαλώνουμε με Υγεία», τόνισε: «Σε όλα τα χρόνια της αθλητικής μου δραστηριότητας, οι πολύωρες προπονήσεις αλλά και η τήρηση ενός ισορροπημένου διαιτολογίου, είναι αναπόσπαστα κομμάτια της καθημερινότητας μου.

Μεγαλώνοντας, και ιδιαίτερα μέσα από το ρόλο της μητέρας, αντιλαμβάνομαι ακόμα περισσότερο πόσο σημαντικό είναι να συνεχίσω να ακολουθώ έναν υγιεινό τρόπο ζωής, προκειμένου να διασφαλίσω την ποιότητα στη ζωή τη δική μου και της οικογένειάς μου.

Η υποστήριξη της ενημερωτικής εκστρατείας της ΕΠΕ από μέρους μου, ήταν το λιγότερο που θα μπορούσα να κάνω για να διαμηνύσω την αναγκαιότητα της υιοθέτησης υγιεινών συνηθειών με στόχο να… Μεγαλώνουμε με Υγεία.»

Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία, ως θεσμικός εταίρος του 31ου Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών, θα υλοποιήσει μια σειρά από ενέργειες. Συγκεκριμένα:

1. Ομάδα δρομέων της ΕΠΕ μαζί με τους υποστηρικτές του μηνύματος «Τρέχουμε Μαζί! Ζούμε τη Ζωή!», θα συμμετάσχει σε όλες τις διαδρομές του Μαραθωνίου, φορώντας το αθλητικό μπλουζάκι της ενέργειας, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού.

2. Από τις 7 έως τις 9 Νοεμβρίου, η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία θα βρίσκεται στην EXPO Marathon 2013, που φέτος πραγματοποιείται στο Γήπεδο TAE KWO DO στο Φάληρο. Η ΕΠΕ καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να επισκεφθούν το ειδικό περίπτερο (Αρ. 19), όπου τα μέλη της θα ενημερώνουν το κοινό για θέματα πρόληψης και εξειδικευμένοι γιατροί Πνευμονολόγοι, θα κάνουν δωρεάν σπιρομετρήσεις.

3. Στην ιστοσελίδα www.trexoumemazi.gr, οι επισκέπτες μπορούν να βρουν ενδιαφέροντα άρθρα και χρήσιμες συμβουλές για το πώς μπορούν να εξασφαλίσουν καλύτερη ποιότητα ζωής καθώς μεγαλώνουν. Μπορούν, επίσης, να λάβουν μέρος στην κλήρωση για να κερδίσουν μια από τις 20 δωρεάν εγγραφές στον Αγώνα των 10 χλμ. του Μαραθωνίου και το αθλητικό μπλουζάκι της ενέργειας.



(από δεξιά προς τα αριστερά): ο καθ. Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης, Πρόεδρος Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας (ΕΠΕ), η κα. Σοφία Μπεκατώρου, Χρυσή Ολυμπιονίκης Ιστιοπλοΐας και Πρέσβειρα της ενημερωτικής εκστρατείας «Μεγαλώνουμε με Υγεία», ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, Υπουργός Υγείας, ο κ. Κώστας Παναγόπουλος, Πρόεδρος Σ.Ε.Γ.ΑΣ, ο Δρ. Παναγιώτης Ευσταθίου, Διοικητής ΕΚΕΠΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.