Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Μαθητές ΑμεΑ: Μετακινούνται για τα σχολειά τους με ταξί

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ζάκυνθος: Την ομαλή μετακίνηση των μαθητών με αναπηρία από και προς τα σχολεία τους για να μην αντιμετωπίσουν οι ίδιοι και οι γονείς τους τα τραγικά προβλήματα της προηγούμενης σχολικής χρονιάς ζητά με επιστολή της προς το υπουργείο Παιδείας η ΕΣΑμεΑ.

Σε αυτή επισημαίνει ότι η Κυβέρνηση οφείλει μία εβδομάδα πριν την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς να πράξει τα δέοντα για να λειτουργήσει με ομαλό τρόπο το σύστημα μετακίνησης των μαθητών με αναπηρία στα σχολεία τους. Μάλιστα, εάν οι μαθητές με αναπηρία και τη φετινή χρονιά δεν περάσουν το κατώφλι του σχολείου τους την ίδια ημέρα όπως οι υπόλοιποι μαθητές αυτό θα οφείλεται, σύμφωνα με την ΕΣΑμεΑ, στην ολιγωρία των υπευθύνων να προχωρήσουν στη λήψη αποτελεσματικών μέτρων.

Για αυτό η Συνομοσπονδία ζητά διάταξη που θα καθορίζει την παράταση των συμβάσεων έως και το τέλος της σχολικής περιόδου 2013-2014 και ρύθμιση των οικονομικών υποχρεώσεων προς τους μεταφορείς, για την ομαλή λειτουργία του συστήματος και την αποφυγή των γνωστών προβλημάτων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.