Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου για τον ενιαίο φόρο ακινήτων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η πρόταση του Οικονομικών προβλέπει τη θέσπιση τριών διαφορετικών κλιμακίων.

Εντός της εβδομάδος αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα για διαβούλευση η τελική πρόταση του υπουργείου Οικονομικών για τον νέο ενιαίο φόρο ακινήτων που θα τεθεί σε ισχύ το 2014.

Πρόκειται για τον φόρο ο οποίος θα αντικαταστήσει το τέλος ακινήτων που εισπράττεται σήμερα μέσω τη ΔΕΗ και τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας.

Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι η πρότασή του για τον ενιαίο φόρο ακινήτων να ψηφισθεί το αμέσως επόμενο διάστημα από τη Βουλή, αφού προηγουμένως εγκριθεί από την τρόικα κατά τη νέα αξιολόγηση εφαρμογής του οικονομικού προγράμματος που θα ξεκινά την ερχόμενη εβδομάδα.

Η πρόταση του υπουργείου Οικονομικών προβλέπει τη θέσπιση τριών διαφορετικών κλιμακίων για τη φορολόγηση κάθε διαφορετικής κατηγορίας ακινήτου. Δηλαδή, με άλλη κλίμακα και συντελεστές θα φορολογηθούν τα κτίσματα ανεξάρτητα αν αυτά είναι ηλεκτροδοτούμενα, εντός ή εκτός σχεδίου και με διαφορετικές κλίμακες θα φορολογηθούν οι εντός και οι εκτός σχεδίου εκτάσεις αντίστοιχα.

Σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, για τα κτίσματα θα προβλέπεται κλίμακα με 20 διαφορετικά κλιμάκια αναλόγως της τιμής ζώνης της περιοχής που βρίσκεται το ακίνητο.

Επίσης 20 κλιμάκια θα έχει και η κλίμακα για τα εντός σχεδίου οικόπεδα, ενώ για τα αγροτεμάχια ο συντελεστής φορολόγησης θα καθορίζεται με βάση το είδος της καλλιέργειας, την απόσταση από τη θάλασσα κά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.