Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Πολιτικός μηχανικός εξαπάτησε το ΙΚΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Απάτη σε βάρος του ΙΚΑ, μέσω διαδικτύου, εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Η υπόθεση άρχισε να διερευνάται από την ΥΠΟΔΗΕ μετά από καταγγελία που έγινε από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, σύμφωνα με την οποία, άγνωστα άτομα είχαν υποβάλλει μέσω του διαδικτύου 23 ψευδείς Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις.

Με αυτό τον τρόπο, είχαν δηλώσει εικονικά 45 εργαζόμενους ως εργάτες τριών οικοδομικών έργων και ημέρες εργασίας που δεν αντιστοιχούσαν σε πραγματική απασχόληση. Οι ψευδώς δηλωμένοι εργάτες λάμβαναν τα σχετικά ένσημα ασφάλισης και τις λοιπές παροχές που προκύπτουν από την ασφάλιση (δώρα, επιδόματα, παροχές υγείας, κάρτες παραμονής και εργασίας στη χώρα κ.ά.).

Από την αστυνομική έρευνα ταυτοποιήθηκε για συμμετοχή του στην απάτη 48χρονος πολιτικός μηχανικός από τα Γιάννενα, ενώ η ζημιά που προκλήθηκε στο ΙΚΑ, υπολογίζεται ότι ξεπερνά τις 28.000 ευρώ.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του 48χρονου, στην πόλη των Ιωαννίνων, εντοπίστηκε ο ηλεκτρονικός υπολογιστής μέσω του οποίου υπέβαλλε τις επίμαχες Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις.

Σε βάρος του πολιτικού μηχανικού σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας, η οποία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.