Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Χωρίς γραμματεία το ΤΕΙ Πύργου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μετ’ εμποδίων η έναρξη του νέου τμήματος.

Μόνο με το… δεξί, δεν φαίνεται να ξεκινά η νέα ακαδημαϊκή χρονιά στο νεοσύστατο τμήμα Διοίκησης, Οικονομίας και Επικοινωνίας Πολιτιστικών και Τουριστικών Μονάδων του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος στον Πύργο καθώς μια μόλις μέρα πριν την έναρξη της εξεταστικής, αμφίβολο ακόμα παραμένει εάν το Διοικητικό Προσωπικό της Γραμματείας, που παραμένει απλήρωτο για μήνες, θα βρίσκεται στη θέση του, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το ilialive.gr.

Όλα μοιάζει να κρέμονται σε μια κλωστή, με τη διοίκηση του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος, να υπενθυμίζει με έγγραφο της προς το δήμο Πύργου, την υποχρέωση που έχει αναλάβει όσον αφορά την διοικητική στήριξη του τμήματος. «Υπάρχει μια συμφωνία, ότι ο δήμος Πύργου θα πλήρωνε τη Γραμματειακή Υποστήριξη. Οι υπάλληλοι αυτοί όμως, με επιστολή διαμαρτυρίας που μου έστειλαν, δηλώνουν ότι αποχωρούν από τις θέσεις τους γιατί τους οφείλονται δεδουλευμένα μηνών…

Αμέσως, απέστειλα επιστολή στο δήμο Πύργου, υπενθυμίζοντας στο δήμαρχο την υπόσχεση που είχε δώσει και τη σχετική σύμβαση που έχει υπογράψει για το προσωπικό αυτό. Όπως αντιλαμβάνεστε οι άνθρωποι αυτοί, πρέπει να πληρωθούν», σημείωσε ο πρόεδρος του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος Σωκράτης Καπλάνης και υποστήριξε ότι τα προβλήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν είναι πολλά ωστόσο το νέο τμήμα αποτελεί πρόκληση και θα πρέπει να του δώσουν ζωή, αρκεί και η τοπική αυτοδιοίκηση να συνεργαστεί.

Παράλληλα σχολιάζοντας τη λειτουργία του νέου τμήματος Τεχνολόγων Γεωπονίας στην πόλη της Αμαλιάδας, τόνισε ότι τα προβλήματα ξεπερνιούνται καθώς η δημοτική αρχή Ήλιδας έχει αναλάβει σε πλήρη έκταση τα απαιτούμενα έργα.

Ορίζεται Προϊστάμενος στο νέο τμήμα
Εξάλλου, όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Καπλάνης, βρίσκονται στην διαδικασία ορισμού του νέου Προϊσταμένου του τμήματος Διοίκησης, Οικονομίας και Επικοινωνίας Πολιτιστικών και Τουριστικών Μονάδων, ο οποίος και θα αναλάβει καθήκοντα τις επόμενες ημέρες σε συνεργασία με τον Δρ. Νικόλαο Σκλάβο.

Όσον αφορά το εκπαιδευτικό προσωπικό επισήμανε ότι οι θέσεις θα καλυφθούν με συμβασιούχους, ξεκαθαρίζοντας πως δεν γνωρίζει απολύτως τίποτα για την πρόσληψη μόνιμων καθηγητών όπως αναφέρονταν στους πίνακες του σχεδίου «Αθηνά» ενώ πρόσθεσε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα ολοκληρωθεί και ο οδηγός σπουδών του νέου τμήματος, ο οποίος και θα περιέχει την αναλυτική παρουσίαση των μαθημάτων (θεωρητικών και εργαστηριακών) που θα διδάσκονται.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις την περασμένη Παρασκευή, ο δήμαρχος Πύργου Μάκης Παρασκευόπουλος, με επιστολή του προς τη Διοίκηση του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος, ζητούσε ενημέρωση για μια σειρά ζητημάτων που αφορούν στην οργάνωση του Τμήματος Διοίκησης Οικονομίας και Επικοινωνίας Πολιτιστικών και Τουριστικών Μονάδων (οδηγός σπουδών, διδακτικό και υπαλληλικό προσωπικό κ.λπ.), δηλώνοντας ταυτόχρονα, ότι προτίθεται να στηρίξει την λειτουργία του και πως είναι στη διάθεση της διοίκησης του ΤΕΙ για τον τρόπο με τον οποίο η στήριξη αυτή θα λάβει ουσιαστικό χαρακτήρα…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.