Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Γίνετε εθελοντές στο εξωτερικό και κερδίστε εμπειρία και δουλειά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ταξιδέψτε και εξερευνήστε άγνωστους τόπους.

Ο εθελοντισμός, επί της ουσίας, είναι μια αλτρουιστική προσπάθεια όπου εσείς, ως εθελοντές, προσφέρετε το χρόνο και τις ικανότητές σας για ένα κοινό σκοπό. Υπάρχουν και πολλά πλεονεκτήματα του εθελοντισμού, ειδικά αν αυτός λαμβάνει χώρα στο εξωτερικό. Πέραν της εξερεύνησης νέων τόπων, της εκμάθησης άλλων πολιτισμών, υπάρχουν και τα εξής πλεονεκτήματα που μπορούν να βοηθήσουν εσάς και την καριέρα σας.

Εισαγωγή σε πανεπιστήμιο

Αν είστε μαθητές, ο εθελοντισμός στο εξωτερικό ενισχύει τις πιθανότητες εισαγωγής σε κολλέγια και πανεπιστήμια. Πολλοί κάνουν αιτήσεις εισαγωγής σε κάποιο πανεπιστήμιο του εξωτερικού, ωστόσο οι αιτήσεις υπερβαίνουν τις θέσεις – οπότε τα πανεπιστήμια κοιτούν τι ξεχωριστό μπορεί να έχει ο εκάστοτε αιτών. Συχνότερα, επιλέγονται όλοι όσοι έχουν υπάρξει εθελοντές σε άλλες χώρες, παρά όσοι δεν το έχουν πράξει. Αυτό ισχύει επίσης για όσους ψάχνουν δουλειά. Πολλές πολυεθνικές προτιμούν όσους έχουν διεθνή εμπειρία, έστω και εθελοντικής φύσεως.

Επαγγελματική εμπειρία

Ο εθελοντισμός στο εξωτερικό σας παρέχει πραγματική εργασιακή εμπειρία η οποία μπορεί να συμπεριληφθεί στο βιογραφικό σας. Μερικές φορές, οι εθελοντές εργάζονται και σε γραφεία ή σε επαγγελματικούς κλάδους όπου μπορούν να εφαρμόσουν όλα όσα διδάχθηκαν στις σχολές τους.

Η εθελοντική εργασία σας προετοιμάζει για τη δουλειά στον κόσμο της αγοράς. Κάποιες φορές, τα πανεπιστήμια δίνουν πιστωτικές ακαδημαϊκές μονάδες στους φοιτητές που έχουν υπάρξει εθελοντές.

Ο εθελοντισμός μπορεί να οδηγήσει σε δουλειά

Επιπρόσθετα, ο εθελοντισμός στο εξωτερικό μπορεί να σας βρει δουλειά. Έχουν υπάρξει περιπτώσεις εθελοντών στο εξωτερικό, όπου βοηθούσαν σε φιλανθρωπικές δραστηριότητες, και που αποδείχθηκαν τόσο χρήσιμοι που προσελήφθησαν ως μόνιμο προσωπικό.

Πολλοί μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί ψάχνουν ανθρώπους για μόνιμη απασχόληση. Όταν έρχεστε για εθελοντική εργασία, βλέπουν την αξία σας και, μιας και μαθαίνετε τη δουλειά, ίσως επιλέξουν να σας προσλάβουν. Έτσι, θα αποφύγουν τα επιπλέον έξοδα της διαφήμισης και των συνεντεύξεων υποψηφίων.

Δικτύωση

Η δικτύωση είναι ένα ακόμη πλεονέκτημα του εθελοντισμού στο εξωτερικό. Ο εθελοντής μπορεί να κάνει φιλίες με ανθρώπους προερχόμενους από διαφορετικά μέρη του κόσμου και αυτό μπορεί να αποδειχθεί πολύ χρήσιμο. Αυτοί οι φίλοι ίσως σας προτείνουν για δουλειά στις χώρες τους.

Εν τέλει, ο εθελοντισμός σε άλλες χώρες προσφέρει πολύ περισσότερα από την ικανοποίηση της κοινωνικής προσφοράς, μιας και μπορεί να βελτιώσει την προσωπική και την επαγγελματική ζωή των εθελοντών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.