Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Μέχρι το τέλος του έτους θα ολοκληρωθεί η δωρεάν διανομή τροφίμων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε περίπου 25 εκατ. ευρώ
.
Έως το τέλος του έτους, επιδιώκει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να έχει ολοκληρωθεί η διανομή δωρεάν τροφίμων σε περισσότερους από 800.000 δικαιούχους.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε περίπου 25 εκατ. ευρώ και συγχρηματοδοτείται από την ΕΕ. Ήδη, ολοκληρώθηκε η διαγωνιστική διαδικασία και ο αριθμός των ανάδοχων εταιρειών που επιλέχθηκαν ανέρχεται σε 16, από τις 25 που είχαν λάβει μέρος.

Για την απρόσκοπτη και με πλήρη διαφάνεια διεξαγωγή της διαγωνιστικής διαδικασίας, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όπως είχε εξαγγείλει ο υπουργός Αθανάσιος Τσαυτάρης, προχώρησε στον χωρισμό της χώρας σε τρεις γεωγραφικές ζώνες για κάθε προϊόν δωρεάν διανομής, ώστε να ευνοηθεί η συμμετοχή περισσότερων ενδιαφερομένων, να αυξηθεί ο ανταγωνισμός και να υπάρξει η μέγιστη δυνατή ποσότητα διανομής προς τις ομάδες των πολιτών που είναι δικαιούχοι.

Σημειώνεται ότι το ευρωπαϊκό πρόγραμμα της δωρεάν διανομής τροφίμων εφαρμόζεται στην Ελλάδα από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σε συνεργασία με τον ΟΠΕΚΕΠΕ και περιλαμβάνει τρόφιμα, βασικά για τις διατροφικές συνήθειες των Ελλήνων (ζυμαρικά, ρύζι, ελαιόλαδο και τυροκομικά, όπως φέτα, κασέρι, γραβιέρα και κεφαλογραβιέρα). Στην υλοποίησή του, μάλιστα, εμπλέκονται περισσότεροι από 1.000 φορείς, όπως μητροπόλεις, δήμοι, σύλλογοι πολυτέκνων και παλιννοστούντων και πλήθος φιλανθρωπικών ιδρυμάτων.

Φέτος, πρόκειται να προσφερθούν κασέρι ΠΟΠ (194.700 κιλά), φέτα ΠΟΠ (589.615 κιλά), γραβιέρα Κρήτης ΠΟΠ (182.850 κιλά), ζυμαρικά (3.892.000 κιλά), ελαιόλαδο (1.602.981 λίτρα), κεφαλογραβιέρα ΠΟΠ (256.546 κιλά) και ρύζι (5.672.000 κιλά)

«Στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που περνάμε, αξιοποιούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και το τελευταίο ευρώ από κοινοτικά κονδύλια και πόρους που προορίζονται για τη χώρα μας» δήλωσε ο κ. Τσαυτάρης, σημειώνοντας πως πρόκειται για «ένα πρόγραμμα ιδιαίτερης σημασίας για τις δικαιούχες ευπαθείς ομάδες των συμπολιτών μας, ενώ ταυτόχρονα ευεργετεί την ελληνική παραγωγή και μεταποίηση με κύκλο εργασιών αξίας 25 εκατ. ευρώ, υποστηρίζοντας ποιοτικά ελληνικά προϊόντα μιας και η πλειοψηφία των προς διάθεση προϊόντων, είναι προϊόντα ΠΟΠ». Ο υπουργός ευχαρίστησε, επίσης, τους κοινωνικούς εταίρους για τη βοήθεια στην ορθή υλοποίηση του προγράμματος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.