Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

ΚΔΑΠ – ΜΕΑ: Στο Καλιπάδο εξακολουθούν να δημιουργούν

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ζάκυνθος: Τις κοινωνικές, καλλιτεχνικές και αθλητικές τους δεξιότητες θα συνεχίσουν να αναπτύσσουν οι μαθητές του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με αναπηρία. Η λειτουργία της δομής μέχρι τώρα έχει φανεί ιδιαιτέρως χρήσιμη στα ίδια τα παιδιά αλλά και στους γονείς, καθώς διευκολύνει τις μητέρες στην ένταξη τους στην αγορά εργασίας και στην παραμονή τους σε αυτή.

Μάλιστα από τη νέα σχολική περίοδο, τα παιδιά και οι έφηβοι θα στεγαστούν σε καινούργιο χώρο στο Καλλιπάδο που θα διευκολύνει ακόμη περισσότερο την εκπαιδευτική διαδικασία. Η πρόσληψη ενός ψυχολόγου και ενός οδηγού για το λεωφορείο που παραχώρησε ο δήμος θα διευκολύνει ακόμα περισσότερο τα πράγματα.

Ειδικότητες και στόχοι
Στις ειδικότητες, τους στόχους και τις υπηρεσίες που παρέχονται καθημερινά αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Σωματείου “Οι Ποπολάροι” Γιάννης Γρέκας επισημαίνοντας ότι “συμμετέχουν πολλά παιδιά όπου τους παρέχονται καθημερινά δραστηριότητες έκφρασης και ψυχαγωγίας, άσκησης λόγου, άθλησης και σωματικής αγωγής από εξειδικευμένους επιστήμονες και παιδαγωγούς. Παράλληλα γίνεται ανάπτυξη φιλικών δεσμών και κοινωνικών σχέσεων καθώς και εκπαίδευση – υποστήριξη των μελών της οικογένειας στην κατάλληλη αντιμετώπιση των εξειδικευμένων αναγκών φροντίδας και εκπαίδευσης των ατόμων με αναπηρίες”.

Για την νέα σχολική περίοδο 2013-2014, η Κ.Ε.ΔΗ.Ζ. θα λάβει εκ νέου μέρος στο χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα για την λειτουργία του Κέντρου, προσπαθώντας να βελτιώσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.