Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο στις 22 Σεπτέμβρη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εθελοντές στην Κατερίνη «γιορτάζουν» την συγκεκριμένη ημέρα.

Η εθελοντική ομάδα δράσης του νομού Πιερίας συμμετέχει στην ευρωπαϊκή εβδομάδα κινητικότητας, κινητοποιείται και στηρίζει ενεργά τις εκδηλώσεις της ποδηλατικής απόδρασης Πιερίας, με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών, των αυτοκινητιστών και των αρμόδιων Αρχών σε ένα πρόβλημα που τείνει να λάβει γιγάντιες διαστάσεις επιβαρύνοντας την υγεία, το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής που όλοι δικαιούμαστε και πρέπει να έχουμε.

Κορύφωση των εκδηλώσεων αποτελεί η «Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο» που είναι στις 22 Σεπτεμβρίου. Αυτή η «ημέρα» διοργανώνεται από το 2000 σε ευρωπαϊκή κλίμακα. Την ημέρα αυτή, οι Αρχές πολλών πόλεων κλείνουν το κέντρο τους για τα αυτοκίνητα και ενθαρρύνουν τους πολίτες τους να μετακινηθούν με μέσα μαζικής μεταφοράς, ποδήλατα, αλλά και πεζή.

Την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013 και το κέντρο της Κατερίνης θα είναι κλειστό για τα αυτοκίνητα.
Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης του νομού θα στήσει τέσσερα περίπτερα στην κεντρική πλατεία και καλεί τα μέλη της, τις φίλες και τους φίλους της με τις οικογένειές τους, αλλά και όλους τους πολίτες για πρωινό την Κυριακή το πρωί στις 10:30.

Οι εθελοντές θα οργανώσουν παιχνίδια για τα παιδιά στους άδειους δρόμους από αυτοκίνητα, θα ζωγραφίσουν το οδόστρωμα με κιμωλίες και θα απολαύσουν την κεντρική πλατεία της πόλης χωρίς αυτοκίνητα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.