Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

«Νυστέρι» στο μαύρο χρήμα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών είναι το αγαπημένο άθλημα των στελεχών του ΣΔΟΕ στο κυνήγι κατά της φοροδιαφυγής, καθώς οι τελευταίοι έλεγχοι έφεραν στο φως πακτωλό μαύρου χρήματος.

Το Σώμα έχει ζητήσει το άνοιγμα πάνω από 5.000 τραπεζικών λογαριασμών.

Γιατρός του ΕΣΥ βρέθηκε να έχει καταθέσεις πάνω από 1,4 εκατ. ευρώ, οι οποίες προέρχονται από αδήλωτα εισοδήματα που αποκτήθηκαν σε διάστημα επτά ετών. Τα ποσά αυτά δεν δικαιολογούνταν από τα εισοδήματά του ως μισθωτού και προέρχονται από «φακελάκια».

Άλλος γιατρός του ΕΣΥ εισέπραξε από το 2003 μέχρι το 2008 ποσά συνολικού ύψους 681.500 ευρώ, τα οποία δεν δήλωσε ποτέ στην εφορία. Τα ποσά αυτά βρέθηκαν στον τραπεζικό λογαριασμό του και δεν δικαιολογούνταν από τα εισοδήματά του ως μισθωτού.

Ένας ακόμη γιατρός του ΕΣΥ εισέπραξε τη περίοδο 2000-2009 εισοδήματα συνολικού ύψους 983.364 ευρώ, το οποία φρόντισε να κρύψει από την εφορία. Τα ποσά αυτά βρέθηκαν στον τραπεζικό λογαριασμό του και δεν δικαιολογούνταν από τα νόμιμα αποκτηθέντα και δηλωθέντα εισοδήματα του.

Πέρα από τον ιατρικό κλάδο δικηγόρος εισέπραξε κατά την περίοδο 2000-2010 ποσά συνολικού ύψους 1,5 εκατ. ευρώ, τα οποία δεν δήλωσε ποτέ στην εφορία.

Κατά τις ίδιες πηγές, αυτήν την περίοδο ελέγχονται και μητροπολίτες. Σε λογαριασμούς κάποιων έχουν βρεθεί μεγάλα ποσά τα οποία δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να δικαιολογηθούν από τα δηλωθέντα εισοδήματα. Πληροφορίες κάνουν λόγο για 19 εκατ. και 4 εκατ. σε λογαριασμούς δύο μητροπολιτών μεγάλων δήμων της Αττικής.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.