Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Έρευνα για την αντιμετώπιση της μάστιγας των... φαρμάκων!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
http://www.newsbeast.gr

Οι θάνατοι από παρενέργειες ανάμεσα στις 10 πιο συχνές αιτίες στις ΗΠΑ.
Σε μάστιγα έχουν εξελιχθεί οι ανεπιθύμητες ενέργειες των φαρμάκων, καθώς όσο απίστευτο και αν ακούγεται κατατάσσονται στις 10 πιο συχνές αιτίες θανάτου στις ΗΠΑ!

Συνολικά κάθε χρόνο, «θύματα» των παρενεργειών πέφτουν 1,5 εκατομμύριο ασθενείς στην Αμερική. Από την άλλη, στη Γαλλία το ποσοστό των εισαγωγών σε νοσοκομεία λόγω των ανεπιθύμητων ενεργειών φτάνει το 3%, σύμφωνα με υπολογισμούς. Με τον τρόπο αυτό, επιβαρύνεται οικονομικά και το εθνικό σύστημα υγείας.

Λύση στο πρόβλημα αυτό έρχεται να δώσει μια νέα έρευνα που θα διεξαχθεί τα επόμενα δύο χρόνια στο Ινστιτούτο INSERM του Παρισιού, υπό τη διεύθυνση της καθηγήτριας Marie-Christine Jaulent. Στόχος η ανάπτυξη ενός καινοτόμου συστήματος για τον εντοπισμό ανεπιθύμητων δράσεων των φαρμάκων. Μάλιστα, στην ερευνητική ομάδα συμμετέχει και ένας έλληνας επιστήμονας, ο Βασίλειος Κουτκιάς.

Απώτερος στόχος της έρευνας είναι ο αξιόπιστος και ταχύτερος εντοπισμός ανεπιθύμητων δράσεων των φαρμάκων μέσα από τη συμπληρωματική και συγκριτική αξιοποίηση δεδομένων που μπορεί να προκύψουν από διάφορες σχετικές πηγές βιοϊατρικής πληροφορίας.

Τα αποτελέσματα της έρευνας θα έχουν ως κύριους αποδέκτες φαρμακευτικές εταιρείες, φορείς φαρμακο-επαγρύπνησης, εταιρείες πληροφορικής που δραστηριοποιούνται στο χώρο της υγείας, ερευνητές του χώρου της βιοϊατρικής τεχνολογίας και πληροφορικής, ασφαλιστικούς φορείς και κανονιστικές αρχές, καθώς επίσης και ομάδες ασθενών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.