Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ στο επόμενο στάδιο της διαθεσιμότητας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κεδίκογλου: Ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω της εκπαίδευσης ετοιμάζει έφοδο στα θερινά ανάκτορα.

Για το νέο Λύκειο αλλά και τη διαθεσιμότητα μίλησε στην πρωινή εκπομπή του MEGA ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Ο Συμεών Κεδίκογλου ανέφερε στην αρχή της συζήτησης ότι: «το κομμάτι της εκπαίδευσης είναι πολύ ευαίσθητο. Για μένα ο εκπαιδευτικός είναι σύμμαχος και συμπαραστάτης. Το εκπαιδευτικό σύστημα λειτουργεί και χάρη στο φιλότιμο του Έλληνα εκπαιδευτικού. Οι εκπαιδευτικοί επλήγησαν περισσότερο από το μνημόνιο. Όταν τα πράγματα γίνουν καλύτερα, θα πρέπει αποκατασταθούν οι αδικίες».

Ο υφυπουργός μιλώντας για τη διαθεσιμότητα, είπε: «Βγάλαμε 2.000 σε διαθεσιμότητα έχοντας ένα σχεδιασμό στο μυαλό μας. Οι 1.330 θα απορροφηθούν από το υπουργείο Υγείας. Άλλοι 300 βρεφονηπιοκόμοι και από τους υπόλοιπους θα πάρουμε ωρομίσθιους στα μεταλυκιακά ΙΕΚ». Και τόνισε: «Δεν θα απολυθεί σχεδόν κανένας από τους 2.000 εκπαιδευτικούς που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα».

Και πρόσθεσε ότι στο επόμενο στάδιο της διαθεσιμότητας θα ενταχθούν κάποιοι από τους 2.000 διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ.

Άσκησε κριτική στον πρώην υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνη Μανιτάκη, λέγοντας: «Δεν μπορώ να αποκλείσω οριζόντιες παρεμβάσεις λόγω των καθυστερήσεων Μανιτάκη. Προφανώς εκείνος έχει ευθύνες». Και στράφηκε κατά της Κουμουνδούρου αναφέροντας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω της εκπαίδευσης ετοιμάζει έφοδο στα θερινά ανάκτορα».

Με αφορμή τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών το Σεπτέμβρη, είπε: «Αν είμαστε εντάξει, τότε στην κοινή γνώμη θα είναι έκθετοι αυτοί που κινητοποιούν». Και πρόσθεσε: «Αυτή τη στιγμή γίνεται ένα τιτάνιο έργο».
Είπε ακόμη ότι θα υπάρχουν 10.000 λιγότεροι αναπληρωτές σε σχέση με πέρυσι.

Όλες οι αλλαγές στο νέο Λύκειο
Πώς θα μπαίνουν τα παιδιά στο πανεπιστήμιο



«Από τον Σεπτέμβριο οι μαθητές της Α’ Λυκείου με το νέο σύστημα εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ», ξεκαθάρισε ο κ. Κεδίκογλου προσθέτοντας ότι «Είναι άσχημο να μην πριμοδοτείς έναν καλό μαθητή». Γι’ αυτό, είπε, οι μαθητές θα δίνουν τις προαγωγικές εξετάσεις και θα μετράει ο τελικός βαθμός. Τόνισε ότι στο τέλος οι μαθητές θα δίνουν τέσσερα μαθήματα και θα υπάρξουν τέσσερα πεδία. Πρόσθεσε μάλιστα ότι: «Θα αποσυνδεθεί το απολυτήριο του Λυκείου από τις πανελλαδικές εξετάσεις» και είπε ότι: «Από τον Σεπτέμβριο θα ισχύσουν όλες οι αλλαγές στο Λύκειο για την εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ».

Για την τεχνική εκπαίδευση πάντως είπε ότι: «Αλλάζουν όλα στην τεχνική εκπαίδευση των μαθητών. Εισάγουμε το 4ο έτος μαθητείας», λέγοντας ότι οι μαθητές αυτοί θα βγαίνουν έχοντας επαγγελματικά δικαιώματα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.