Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Διαθέσιμη στο κοινό η παιδική χαρά στο πάρκο Μερκουρίου–Μπακαλμπάση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ένας χώρος ψυχαγωγίας και άθλησης για τα παιδιά της Θεσσαλονίκης.

Ανοιχτή και διαθέσιμη στο κοινό με πιστοποιητικό καταλληλότητας που διασφαλίζει την ακίνδυνη χρήση των παιχνιδιών και των κατασκευών της από τα παιδιά, είναι πλέον η παιδική χαρά στο πάρκο Μερκουρίου – Μπακαλμπάση στην 5η Δημοτική Κοινότητα, η παράδοσή της οποίας πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 6 Αυγούστου 2013, το πρωί παρουσία του Αντιδημάρχου Αστικού Σχεδιασμού, Ανδρέα Κουράκη.

Η ανάπλαση της συγκεκριμένης παιδικής χαράς υπάγεται στο έργο «Ανακατασκευή παιδικών χαρών Δήμου Θεσσαλονίκης», συνολικού προϋπολογισμού 668.000 ευρώ, το οποίο εντάσσεται στο Τεχνικό Πρόγραμμα και στον Προϋπολογισμό του Δήμου Θεσσαλονίκης του έτους 2012-13 σήμειωσε ο Αντιδήμαρχος Αστικού Περιβάλλοντος Ανδρέας Κουράκης και πρόσθεσε: «Παραδίδουμε στους κατοίκους της 5ης Δημοτικής Κοινότητας μια ακόμη παιδική χαρά, την 24η κατά σειρά στο πλαίσιο της ανακατασκευής των παιδικών χαρών του Δήμου Θεσσαλονίκης που περιλαμβάνονται στο τεχνικό μας πρόγραμμα 2012-2013. Η παιδική χαρά που παραδόθηκε για χρήση στα παιδιά και στους συνοδούς τους, είναι πιο ασφαλής και λεπτουργική, σχεδιάστηκε με ιδιαίτερη προσοχή σε ότι αφορά την αισθητική της αλλά και τον εκπαιδευτικό της χαρακτήρα. Ελπίζουμε ότι οι συμπολίτες μας θα τη σεβαστούν και θα την προστατεύσουν από παραβατικές συμπεριφορές».

Ο σχεδιασμός του έργου αποβλέπει στην εξοικείωση των παιδιών με το περιβάλλον, με την έννοια του σεβασμού προς αυτό, τόσο με την εφαρμογή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας - φωτοβολταϊκών φωτιστικών όσο και χρήσεων ανακύκλωσης. Η πρόσβαση Α.με.Α. αποτελεί βασική παράμετρο του ανασχεδιασμού, καθώς τοποθετήθηκαν σύνθετα παιχνίδια με ράμπες ανόδου, που διευκολύνουν τη χρήση από παιδιά με κινητικές δυσκολίες.

Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της παιδικής χαράς Μερκουρίου – Μακαλμπάση είναι ότι βρίσκεται μέσα σε έναν ευρύτερο χώρο πρασίνου, με ήδη διαμορφωμένες διελεύσεις πεζών. Ο σχεδιασμός του πάρκου διατηρήθηκε έτσι ώστε να μην ελαττωθεί καθόλου ο χώρος πρασίνου, ενώ η υπάρχουσα περίφραξη καθαιρέθηκε και κατασκευάστηκε εκ νέου. Επίσης, η παιδική χαρά διαχωρίστηκε σε δύο τμήματα για την εξυπηρέτηση δύο ηλικιακών ομάδων με ξεχωριστές ανάγκες η καθεμιά. Για την πρώτη ηλικιακή ομάδα παιδιών, από 2 έως 3 ετών, τοποθετήθηκε ένα μικρό σύνθετο όργανο με τσουλήθρα και δύο κούνιες νηπίων. Για τη δεύτερη ομάδα παιδιών, από 4 έως 10 ετών, τοποθετήθηκαν δύο κούνιες παίδων, μια κούνια «φωλιά» και μια τσουλήθρα.

Για την επίστρωση του ελαστικού δαπέδου επιλέχθηκαν ελαστικές πλάκες σε κόκκινο χρώμα, ενώ δύο φωτιστικά που η θέση τους αποτελούσε εμπόδιο για την κίνηση των παιδιών μετατοπίστηκαν και τοποθετήθηκαν σε νέα θέση στην περίμετρο της παιδικής χαράς. Επιπλέον το δίκτυο ηλεκτροφωτισμού κατασκευάστηκε από την αρχή ως υποδομή και αναμένεται να τοποθετηθεί άμεσα ένα επιπλέον φωτοβολταϊκό φωτιστικό, ενώ κατασκευάστηκε νέα βρύση και σύντομα θα τοποθετηθούν παγκάκια και κάδοι ανακύκλωσης.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.