Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Η αντίδραση των νεφροπαθών για το δημοσίευμα της Real News

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Με επιστολή της προς τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και τον υφυπουργό Κώστα Μπέζα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Νεφροπαθών εκφράζει την έντονη ανησυχία της μετά το δημοσίευμα της Real News, το οποίο αποκαλύπτει ότι ο ΕΟΠΠΥ αλλάζει ρόλο και μετονομάζεται από Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας σε Οργανισμό Αγοράς Υπηρεσιών Υγείας.

Αναλυτικά η επιστολή:

Αθήνα 08/07/2013 Α.Π. 1895

Προς

Υπουργό Υγείας κ. Γεωργιάδη Υφυπουργό Υγείας κ. Μπέζα Πρόεδρο Κυβέρνησης κ. Σαμαρά Αντιπρόεδρο Κυβέρνησης κ. Βενιζέλο

ΕΟΠΥΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΣΘΕΝΗΣ ΕΟΠΥΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ GAULATER

Κύριε Υπουργέ,

Με τρόμο οι νεφροπαθείς αλλά και οι άλλες κοινωνικές ομάδες των βαριά χρόνια πασχόντων πληροφορήθηκαν από άρθρο της REAL NEWS, την αλλαγή του ρόλου του ΕΟΠΠΥ από φορέα παροχής δημόσιων υπηρεσιών υγείας στους Έλληνες πολίτες, σε Οργανισμό Αγοράς Υπηρεσιών Υγείας. Μάλιστα το σενάριο που αποκάλυψε ο πρώην πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Παπαγεωργόπουλος, όπως φαίνεται εξυφαίνεται στο παρασκήνιο μακριά από τις πραγματικές ανάγκες σε υπηρεσίες υγείας, την στιγμή που η πρόσβαση σε αυτές γίνεται όλο και δυσκολότερη με αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις να εγκαταλείπεται ακόμη και η ενδεδειγμένη από τους ιατρούς θεραπεία.

Χρησιμοποιώντας ως πειραματόζωα τους χρόνιους πάσχοντες, μετρώντας τις αντοχές τους στην επιβίωση χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, όπως άλλωστε έκανε και ο ΜΕΝΓΕΛΕ με τα τσιράκια του, σχεδιάζουν και σήμερα οι απόγονοι του, Gaulater της υγείας με τους εγχώριους οσφυοκάμπτες συνεργούς τους, που στο όνειρο της γερμανικής αναγνώρισης είναι έτοιμοι να θυσιάσουν σε σύγχρονα κρεματόρια τους έλληνες ασθενείς.

Ιδιαίτερα στην σημερινή περίοδο που έχουν εξανεμιστεί τα εισοδήματα μας, η αύξηση της συμμετοχής των χρόνια πασχόντων στις υπηρεσίες υγείας που προβλέπει το σχέδιο, σε συνδυασμό με την κατάργηση των δομών πρωτοβάθμιας υγείας του ΕΟΠΠΥ και των φαρμακείων, οδηγούν σε εφιαλτική κοινωνία, σε ανθρωπιστική κρίση παρόμοια με αυτές του τρίτου κόσμου, με απρόβλεπτες συνέπειες.

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι τα φαρμακεία του ΕΟΓΤΥΥ είναι οι μοναδικές δομές στην Ελλάδα από τις οποίες οι αιμοκαθαρόμενοι, οι μεταμοσχευμένοι, οι καρκινοπαθείς και άλλοι βαριά πάσχοντες, μπορούν να προμηθευτούν τα ακριβού κόστους φάρμακα που τους διατηρούν στη ζωή, αφού ούτε τα φαρμακεία των νοσοκομείων δεν τα χορηγούν για να μην επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό τους, ούτε τα ιδιωτικά φαρμακεία γιατί δεν έχουν «ικανοποιητικό ποσοστό κέρδους. Άλλωστε η διανομή των ακριβών φαρμάκων από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ που πρέπει να πολλαπλασιαστούν και όχι να κλείσουν, είχε ως αποτέλεσμα την μείωση κατά 40% περίπου του κόστους τους.

Κύριε Υπουργέ,

Σας καλούμε να μην υποταχτείτε στα κελεύσματα των «ειδικών», των «τεχνοκρατών» σφαγέων, που θέλουν να αναδιανείμουν τα χρήματα του ελληνικού λαού στα δικά τους συμφέροντα ελληνικά και ξένα, αλλά να ακολουθήσετε μια περήφανη πολίτική που δίνει αξία σε κάθε ευρώ, που θα αφουγκράζεται και θα ανακουφίζει τους χρόνια πάσχοντες από τα μαρτύρια τους.

ΜΗΝ ΑΝΟΙΓΕΤΕ ΝΕΑ ΚΡΕΜΑΤΟΡΙΑ. ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ.

ΜΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΤΕ ΣΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ.

ΜΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΤΕ ΝΕΟΥΣ ΚΑΙΑΔΕΣ. ΑΠΟΣΟΒΗΣΤΕ ΤΗΝ ΚΥΟΦΟΡΟΥΜΕΝΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.