Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Έπειτα από χρόνια απογοητεύσεων κρατά στην αγκαλιά της τέσσερα παιδιά!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τρεις απροσδόκητες εγκυμοσύνες και μάλιστα μετά τα 40.

Μάλλον διαφορετικά από τα περισσότερα ζευγάρια θα περάσουν ο 66χρονος Bernard και η 48χρονη Louise Spicer την 25η επέτειο του γάμου τους. Στο πλάι τους θα έχουν βέβαια τα παιδιά τους αλλά το ενδιαφέρον είναι πως και τα τέσσερα είναι κάτω των 6 ετών.

«Δεν θέλαμε να γίνουμε γονείς τόσο αργά», δηλώνει η Louise. «Έπειτα από είκοσι χρόνια προσπαθειών και πολλές αποτυχημένες εξωσωματικές είχαμε πια παραιτηθεί. Και μετά, ξαφνικά, έμεινα έγκυος. Και μάλιστα όχι μία φορά αλλά τρεις!»

Φαινόταν απίθανο αλλά όπως εξήγησε ο γυναικολόγος στη Louise, μερικές γυναίκες έχουν μια «έκρηξη» γονιμότητας λίγο πριν την εμμηνόπαυση.

Κι έτσι η οικογένεια αποτελείται σήμερα από την 5χρονη Leah, τον 2χρονο Ben και τα 14 μηνών δίδυμα Amy και Lucy.

«Αλλά είναι η εκπλήρωση του ονείρου μου, έστω και κάπως καθυστερημένα», τονίζει η Louise.

Το ζευγάρι παντρεύτηκε το 1989 και από τότε η Louise ανυπομονούσε να γίνει μαμά και ο Bernard να ξαναγίνει μπαμπάς. Αλλά οι μήνες περνούσαν και το πολυπόθητο θετικό τεστ εγκυμοσύνης δεν ερχόταν. Οι εξετάσεις έδειξαν πως η Louise, αν και μόλις 24 ετών, είχε κάποιο πρόβλημα στις σάλπιγγες και για να συλλάβει θα έπρεπε να υποβληθεί σε επέμβαση, όπως και έγινε.

Λίγο καιρό αργότερα μία έκτοπη κύηση την έστειλε επειγόντως στο νοσοκομείο: το μωρό είχε δεθεί στην σάλπιγγα, η οποία και έπρεπε να αφαιρεθεί.

Έτσι η 29χρονη πλέον και ο σύζυγός της στράφηκαν στην τεχνητή γονιμοποίηση. Πούλησαν το αυτοκίνητό τους για να πληρώσουν για την εξωσωματική και το 1994 έκαναν την πρώτη προσπάθεια.

Ακολούθησαν ακόμα δύο απόπειρες τους επόμενους 18 μήνες με το ίδιο αποτέλεσμα.

«Μια μέρα ο Βernard μπήκε στο δωμάτιό μας και με βρήκε να κλαίω με λυγμούς κρατώντας σφικτά ένα βρεφικό ρούχο που είχα αγοράσει όταν πρωτοξεκινήσαμε τις εξωσωματικές. ‘Αγάπη μου, είναι καιρός να το πάρουμε απόφαση’, μου είπε. Και ήξερα πως έχει δίκιο», θυμάται η Louise.

Όταν πια έφτασε τα 42, άρχισε να νιώθει παράξενα, να έχει ναυτίες το πρωί και να ιδρώνει τη νύχτα και ο κύκλος της σταμάτησε. Η ώρα της εμμηνόπαυσης είχε φτάσει. Ο γιατρός της ζήτησε να κάνει εξετάσεις αίματος και στη συνέχεια έναν υπέρηχο.

«Το ξέρεις πως είσαι δύο μηνών έγκυος;» της είπε όταν είδε τις εξετάσεις.

«Ακόμα και σήμερα δεν μπορώ να περιγράψω το σοκ. Ξέσπασα σε κλάματα και ο Bernard μου κρατούσε το χέρι χωρίς να μπορεί να μιλήσει», λέει η Louise. «Περιμέναμε 17 χρόνια για αυτή τη στιγμή κι έμοιαζε πολύ καλό για να είναι αληθινό. Έτρεμα πως κάτι μπορεί να πήγαινε στραβά. Όταν κράτησα για πρώτη φορά τη Leah στην αγκαλιά μου ήξερα πως η αναμονή άξιζε».

«Το Μάρτιο του 2010 ανακάλυψα και πάλι πως είμαι έγκυος. Στα 44! Η ευτυχία μας συμπληρώθηκε με την άφιξη του Μπεν. Κι εκεί που νόμιζα πως δεν έχω πια τίποτα να περιμένω άλλο, το Σεπτέμβριο του 2011 έμεινα και πάλι έγκυος. Ο υπέρηχος έδειξε δύο καρδούλες να χτυπάνε. Και σκεφτόμουν 'να’μαι, εγώ που περίμενα είκοσι χρόνια για ένα μωρό, θα κάνω δύο!’».

Ασφαλώς η Louise ανησυχούσε. Ήταν πια 46 χρονών και ο Bernard 64. Τέσσερα μωρά μέσα σε πέντε χρόνια θα ήταν δύσκολο για κάθε γονιό, πόσω μάλλον για κάποιους στην ηλικία τους.

Αλλά το Μάιο του 2012 ήρθαν στον κόσμο η Lucy και η Amy.

«Είμαστε πανευτυχείς, αν και εξαντλημένοι. Δεν έχουμε ούτε ένα λεπτό για τους εαυτούς μας και οικονομικά είμαστε στριμωγμένοι. Αλλά δεν θα άλλαζα τη ζωή μου με τίποτα», τονίζει η Louise.

«Θα ήταν καλύτερα αν όλα αυτά είχαν συμβεί νωρίτερα. Ο Bernard θα είναι 83 όταν τα δίδυμα ενηλικιωθούν. Αλλά δεν μπορείς να αλλάξεις αυτό που έχει η μοίρα για σένα. Έχω πειστεί πως έτσι ήταν γραφτό μας να γίνει», καταλήγει.










Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.