Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

«Πάνω από 60.000 ΑμεΑ περιμένουν στη λίστα του ΚΕΠΑ»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ερώτηση του Ν. Νικολόπουλου προς τον υπουργό Υγείας.

Ξεπερνούν τα 60.000 τα άτομα με αναπηρία που είναι «φυλακισμένα» στις λίστες αναμονής των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ). Άτομα τα οποία, στην πλειοψηφία τους, αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα διαβίωσης, ενώ αρκετοί έχουν αναγκαστεί να διακόψουν τη φαρμακευτική αγωγή, αφού εδώ και μήνες στερούνται το μοναδικό τους εισόδημα, που είναι το επίδομα αναπηρίας.

Τα παραπάνω αναφέρει ο γενικός γραμματέας του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος Ελλάδας, Νίκος Νικολόπουλος, σε ερώτηση που απευθύνει προς τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη.

«Οι επισημάνσεις της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, πριν ακόμα την ίδρυση του ΚΕΠΑ, για τον άναρχο σχεδιασμό οργάνωσης και λειτουργίας του που έχει σήμερα οδηγήσει πάνω από 60.000 άτομα με αναπηρία στις λίστες αναμονής του Κέντρου, η κραυγή αγανάκτησης, διαμαρτυρίας και αγωνίας που εκφράζει σε καθημερινή βάση η Συνομοσπονδία για χιλιάδες άτομα, επιβεβαιώνονται και από την ειδική έκθεση που συνέταξε για το θέμα ο Συνήγορος του Πολίτη.

Τα στοιχεία που δίνει στο φώς της δημοσιότητας ο Συνήγορος του Πολίτη, συνθέτουν την τραγική εικόνα του νέου συστήματος πιστοποίησης της χώρας.

Σύμφωνα με την έκθεση, αποτελεί κοινωνική, πολιτική και επιστημονική προσβολή της αξιοπρέπειας των ατόμων με αναπηρία.

Στην ειδική αυτή έκθεση αναφέρεται η συνεχής αύξηση του χρόνου αναμονής των αιτούντων για εξέταση, οι εκατοντάδες αναφορές πολιτών με αναπηρία που αντιμετωπίζουν τεράστια οικονομικά προβλήματα από τη διακοπή επιδομάτων, συντάξεων και βιβλιαρίων ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, με ότι συνεπάγεται αυτό για την επιβίωση τους.

Κατόπιν όλων των ανωτέρω καλείστε οι αρμόδιοι Υπουργοί, να απαντήσετε :
• Συμφωνείτε με την πολύμηνη ταπεινωτική αναμονή των ΑΜΕΑ για εξέταση;
• Υπάρχει σχεδιασμός και βούληση ώστε να μειωθεί ο χρόνος αναμονής;
• Πως μπορεί να καλυφθεί η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στο ενδιάμεσο κενό διάστημα ;

Ο ερωτών Βουλευτής
Νίκος Ι. Νικολόπουλος
Γεν. Γραμματέας Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος Ελλάδος».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.