Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Αξιολόγηση, πριν την κινητικότητα, ζητά η ΚΕΔΕ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Δε θα βγει το 50% των υπαλλήλων από εμάς».

Να γίνει σωστή αξιολόγηση σε όλους τους φορείς του δημοσίου τομέα, θα ζητήσει σήμερα η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), κατά τη συνάντηση που θα έχει με τον υπουργό Εσωτερικών, Ι. Μιχελάκη, στην οποία θα παραβρεθεί και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυρ. Μητσοτάκης.

Όπως υποστηρίχθηκε από το προεδρείο της ΚΕΔΕ, κατά την παρουσίαση έρευνας για την εικόνα της κοινής γνώμης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, «συνιστά μνημονιακή υποχρέωση η αξιολόγηση σε όλους τους φορείς του δημοσίου τομέα».

Ωστόσο, καταγγέλθηκε ότι η αξιολόγηση αυτή δεν έχει γίνει. Αναφέρθηκε επίσης, ότι σε υπουργεία, αξιολογήσεις έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι όλα λειτουργούν σωστά, ενώ η Τοπική Αυτοδιοίκηση βρίσκεται υπό αυστηρούς, συνεχείς ελέγχους εδώ και δύο χρόνια.

Κατά την παρουσίαση της έρευνας, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Κ. Ασκούνης είπε: «Θα απαιτήσουμε να γίνει σωστή αξιολόγηση σε όλους τους φορείς. Καταρχήν, υπάρχουν υπουργεία που δεν συμμετέχουν στην κινητικότητα. Θα ζητήσουμε να συμμετάσχουν. Κατά δεύτερον, αξιολογήσεις σε υπουργεία έγιναν ''μεταξύ ημών και υμών''. Θα αναφέρω μόνο ότι υπουργός έδωσε συγχαρητήρια για αξιολόγηση, όπου το συμπέρασμα ήταν πως όλα πάνε καλά. Δεν θα το αφήσουμε έτσι». Πρόσθεσε: «Μεταξύ των 620.000 υπαλλήλων του Δημοσίου, στην Αυτοδιοίκηση απασχολούνται μόνο 72.000. Δεν θα βγει το 50% της κινητικότητας από αυτούς».

Αναφερόμενος στους ελέγχους και, κατ' επέκταση, στην έμμεση αξιολόγηση, στην οποία υπάγεται από το 2011 η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο κ. Ασκούνης είπε: «Από τον Μάρτιο του 2011, στέλνουμε στην ΕΛΣΤΑΤ, στο υπουργείο Οικονομικών και σε άλλους φορείς, όλα μας τα στοιχεία. Με το Οικονομικό Παρατηρητήριο του υπουργείου Εσωτερικών, υπάρχουν στη διάθεση όλων τα στοιχεία που αφορούν την Αυτοδιοίκηση και μάλιστα, πολύ αναλυτικά. Να προσθέσω ότι, με το Παρατηρητήριο, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί έφθασαν αισίως τους 12, με κόστος πολύ μεγαλύτερο απ' ό,τι θα κερδίσει η κυβέρνηση με την κινητικότητα».

Διευκρίνισε, τέλος, αναφερόμενος στην πιλοτική αυτοαξιολόγηση, στην οποία είχαν δεσμευθεί 12 δήμοι και δύο περιφέρειες από το τέλος του περασμένου χρόνου, αυτοαξιολόγηση που ακόμη δεν έχει ξεκινήσει, ότι «δώδεκα δήμοι και δύο περιφέρειες προσφέρθηκαν να μπουν σε αξιολόγηση. Όμως, οι προδιαγραφές και τα κριτήρια ήρθαν από την κεντρική διοίκηση, μόλις πριν από έναν μήνα».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.