Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Κάποιοι διαφορετικοί επαγγελματίες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο Κριστιάν Καρεμπέ βρέθηκε κοντά στα άτομα με νοητική υστέρηση στο Special Olympics European Unified Football Tournament.

Σε μία σπουδαία πρωτοβουλία της UEFA συμμετείχε ο Κριστιάν Καρεμπέ.

Ο Σύμβουλος Στρατηγικής της Διοίκησης του Ολυμπιακού βρέθηκε ως επίτιμος καλεσμένος στη Βαρσοβία στο πλαίσιο του Special Olympics European Unified Football Tournament, τη διοργάνωση της UEFA που ξεκίνησε το 1998 και δίνει την ευκαιρία σε περισσότερους από 4 εκατομμύρια αθλητές με νοητική υστέρηση από περισσότερες από 170 χώρες να συμμετάσχουν στο άθλημα που αγαπούν.

Ο Γάλλος πρώην ποδοσφαιριστής συμμετέχει συχνά σε ανάλογα πρότζεκτ και μιλώντας στο πλαίσιο του τουρνουά, σημείωσε: «Οι αθλητές των Special Olympics παλεύουν με την ίδια αφοσίωση όπως και οι επαγγελματίες».



Το τουρνουά έλαβε χώρα σε γήπεδα που παραχώρησε η Λέγκια Βαρσοβίας και περιελάμβανε 12 ομάδες από Αυστρία, Γαλλία, Γερμανία, Ουγγαρία, Λιθουανία, Λετονία, Πολωνία, Ρουμανία, Ρωσία, Σερβία, Σλοβακία και Τουρκία.



Οι «ενωμένες» ομάδες αποτελούνταν από παίκτες με νοητική υστέρηση, αλλά και ποδοσφαιριστές στα μέτρα τους χωρίς κάποια αναπηρία.



Ανάμεσα στους ανθρώπους που μίλησαν για την όμορφη αυτή προσπάθεια ήταν άλλος ένας πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, ο Μίχαλ Ζεβλάκοφ, ο οποίος φωτογραφήθηκε με τους συμμετέχοντες, όπως και ο Καρεμπέ.



Οι παίκτες είχαν επίσης την ευκαιρία να ξεναγηθούν στην πόλη της Βαρσοβίας.



Στο... αγωνιστικό μέρος, Σερβία, Ρουμανία, Γαλλία, Σλοβακία και Ρωσία, καθώς και η Πολωνία ως διοργανώτρια του προκριματικού τουρνουά, προκρίθηκαν στο Special Olympics Unified Cup που θα διεξαχθεί τον Νοέμβριο του 2014 στο Ρίο ντε Τζανέιρο.










Πηγή: http://www.woop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.