Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Επιπτώσεις στην υγεία από την έλλειψη διακοπών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι δείχνουν οι έρευνες.

Κάτι η έλλειψη χρημάτων, κάτι οι νέες συνθήκες και απαιτήσεις στη ζωή μας πολλοί είναι εκείνοι που σχεδιάζουν να μην κάνουν διακοπές. Είτε από ανάγκη, είτε από επιλογή αυτό κρύβει πολλούς κινδύνους για την υγεία μας λένε οι ειδικοί. Στην πραγματικότητα δεν κάνετε καλό ούτε στην τσέπη σας, ούτε στη δουλειά σας καθώς το μικρότερο κόστος που μπορείτε να πληρώσετε είναι η μειωμένη παραγωγικότητα και απόδοση.

Επιπτώσεις στην υγεία από την έλλειψη διακοπών

- Οι γυναίκες που δεν κάνουν διακοπές έχουν 3 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν κατάθλιψη, σύμφωνα με μια κλινική έρευνα που έγινε στο Marshfield του Wisconsin.

- Οι άνδρες που δεν κάνουν τουλάχιστον μια εβδομάδα διακοπές κάθε χρόνο έχουν κατά 30% αυξημένο κίνδυνο να εμφανίσουν θανατηφόρα καρδιακή νόσο. Αυτό είναι το συμπέρασμα μιας έρευνας 9 ετών του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης που μελέτησε 12.000 άνδρες, ηλικίας 35 – 57 ετών.

- Όσοι άνδρες δεν κάνουν έστω μια εβδομάδα ποιοτικών διακοπών κάθε χρόνο εμφανίζουν προβλήματα όπως υψηλή αρτηριακή πίεση, διαβήτη τύπου 2, παχυσαρκία και έντονο στρες.

- Άνδρες και γυναίκες με έλλειψη διακοπών αρρωσταίνουν πιο συχνά. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το στρές που προκαλείται πλήττει το ανοσοποιητικό μας σύστημα και αυξάνει τον κίνδυνο δυσλειτουργίας των επινεφριδίων, εμφάνισης πονοκεφάλων και του συνδρόμου ευερέθιστου εντέρου.

- Η έλλειψη διακοπών ενισχύει τη γήρανση καθώς αυξάνει την κορτιζόλη, την ορμόνη του στρες που σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Βιολογική Ψυχιατρική.

Κάντε μια χάρη στον οργανισμό και την υγεία σας. Δώστε του μια εβδομάδα ποιοτικών διακοπών ακόμη κι αν αυτές είναι στο ίδιο σας το σπίτι, αρκεί να μείνετε μακριά από το συνηθισμένο εργασιακό σας πρόγραμμα.


Πηγή: https://www.healthpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.