Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Ενταξη στο Μητρώο Ευάλωτων Πελατών έως τις 15 Ιουλίου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Προθεσμία ως τις 15 Ιουλίου έχουν όσοι ενδιαφέρονται να ενταχθούν στην κατηγορία των «ευάλωτων πελατών» των εταιρειών ηλεκτρικής ενέργειας, της ΔΕΗ ή άλλης να υποβάλουν τα δικαιολογητικά τους για την φετινή περίοδο, σύμφωνα με την απόφαση που υπέγραψε ο υφυπουργός Ενέργειας Μάκης Παπαγεωργίου με τους όρους και τις προϋποθέσεις για την ένταξη στο Μητρώο των Ευάλωτων Πελατών.

Η ένταξη στο Μητρώο εξασφαλίζει σειρά διευκολύνσεων για τους πελάτες, που αφορούν από τους διακανονισμούς στην πληρωμή του λογαριασμούς ρεύματος, ως τη μη διακοπή της παροχής σε περίπτωση μη εξόφλησης, στο πλαίσιο των διατάξεων του νέου Κώδικα Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας, που έχει καταρτίσει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.

ιστοσελιδα<<Σύμφωνα με την απόφαση, οι αιτήσεις για την ένταξη στο Μητρώο υποβάλλονται ηλεκτρονικά, απ' ευθείας ή μέσω των προμηθευτών, στην ιστοσελίδα του ΔΕΔΔΗΕ. Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται από 1ης Οκτωβρίου ως την 15η Δεκεμβρίου κάθε χρόνου για ένταξη που θα πραγματοποιηθεί την 1η Ιανουαρίου του επόμενου έτους. Υποβολή εκτός προθεσμιών μπορεί να γίνει, αλλά η εφαρμογή θα αφορά τους υπόλοιπους μήνες του χρόνου. Ειδικά για φέτος, οι αιτήσεις θα υποβληθούν από τη δημοσίευση της απόφασης ως τις 15 Ιουλίου 2013.

Πελάτες που έχουν ενταχθεί στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο ρεύματος εντάσσονται αυτόματα στο Μητρώο, χωρίς να χρειστεί να καταθέσουν νέα αίτηση.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
Δικαίωμα ένταξης έχουν καταναλωτές με ετήσιο, συνολικό οικογενειακό εισόδημα, πραγματικό ή τεκμαρτό κάτω των 12.000 ευρώ, χωρίς τις εκάστοτε προβλεπόμενες μειώσεις εισοδήματος, προσαυξανόμενο κατά 50% αν ο πελάτης διαμένει σε νησί με πληθυσμό κάτω των 3.100 κατοίκων.

Το όριο αυτό προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε ένα από τα δύο πρώτα προστατευόμενα τέκνα του πελάτη. Το όριο της τετραμηνιαίας κατανάλωσης ρεύματος είναι οι 1.500 kWh. Για τους τρίτεκνους το εισοδηματικό όριο είναι τα 23.500 ευρώ ετησίως και το όριο της τετραμηνιαίας κατανάλωσης οι 1.700 kWh. Ανάλογες προϋποθέσεις προβλέπονται για τους άνεργους, τα άτομα με αναπηρία 67% και άνω, ή τους βαρύνουν προστατευόμενα μέλη με αναπηρία 67% και άνω, τα άτομα που έχουν ανάγκη μηχανικής υποστήριξης, τους πελάτες άνω των 70 ετών και τους πολύτεκνους.

Οι αιτήσεις στο www.deddie.gr συνοδεύονται από στοιχεία της αστυνομικής ταυτότητας, στοιχεία του λογαριασμού ρεύματος, το ΑΦΜ κ.λπ. Περισσότερες πληροφορίες στο www.ypeka. gr.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.