Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Κρατούν τα “εισιτήρια”

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ανακοινώθηκαν πριν λίγες μέρες από την ΕΑΟΜ-ΑμεΑ τα ονόματα των δεκαεννιά αθλητών και τεσσάρων αθλητριών που θα ταξιδέψουν στη Λυών και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου 19-28 Ιουλίου.

Ο Θανάσης Μπαράκας του ΑΣ «Δωδεκάνησος» και ο Ιωάννης Πρώτος από τους Αετούς Αθηνών είναι οι Ρόδιοι που περιλαμβάνονται στη λίστα για τη σημαντική διοργάνωση στη Γαλλία. Για τη συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα δεν ήταν απαραίτητη απλώς η επίτευξη ενός ορίου αλλά ο αθλητής ή η αθλήτρια έπρεπε να είναι μέσα στην πρώτη οκτάδα της παγκόσμιας κατάταξης την τελευταία διετία για το οποιοδήποτε αγώνισμα. Μετά την διεξαγωγή του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος στο ΟΑΚΑ, οι δύο αθλητές απλώς επιβεβαίωσαν και βελτίωσαν τις επιδόσεις τους με αποτέλεσμα να ετοιμάζονται για το ταξίδι στη Γαλλία.

Ο Θανάσης Μπαράκας στις 24 Ιουλίου το απόγευμα θα συμμετάσχει στο τριπλούν της κατηγορίας 11 και το πρωί της 27ης Ιουλίου στο μήκος. Ο Ιωάννης Πρώτος στις 21 Ιουλίου το πρωί θα λάβει μέρος στο μήκος της κατηγορίας 13, στις 25 του μήνα είναι προγραμματισμένοι οι ημιτελικοί και στις 26 ο τελικός των 400μ.
Η ελληνική αποστολή αναχωρεί από Αθήνα το πρωί της 19ης Ιουλίου, ενώ η τελετή έναρξης θα γίνει στο στάδιο της Λυών το βράδυ της ίδιας μέρας. Η επιστροφή θα πραγματοποιηθεί στις 28 Ιουλίου, ελπίζοντας όλοι με πολλά μετάλλια στις αποσκευές, όπως έγινε στο Κράιστσερτς της Νέας Ζηλανδίας το 2011.

Λίγα λόγια για τη διοργάνωση:

Για την πόλη:
Η Λυών είναι πόλη της νοτιοανατολικής Γαλλίας, πρωτεύουσα της περιφέρειας του Ρον-Αλπ και του νομού του Ροδανού. Είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας, μετά το Παρίσι και τη Μασσαλία και ο πληθυσμός της ανέρχεται σε 472. 305 κατ. (2006). Για την ευρύτερη περιοχή της Λυών όμως, ο πληθυσμός, σύμφωνα με την απογραφή του 2004, ανέρχεται σε 1.367.086 κατοίκους, καθιστώντας την πόλη ως ένα από τα σημαντικότερα μητροπολιτικά κέντρα της Ευρώπης.

Οι συμμετοχές:
Στη σημαντικότατη διοργάνωση για τα δεδομένα του Παραολυμπιακού Κινήματος και όχι μόνο, αναμένεται να συμμετάσχουν περίπου 1300 αθλητές-αθλήτριες από 90 χώρες, πολλοί απ’ αυτούς μάλιστα έχοντας στην κατοχή τους μετάλλια και παγκόσμια ρεκόρ από τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το περσινό φθινόπωρο. Παράλληλα, είναι μια καλή ευκαιρία για παραπάνω πόντους στο δρόμο προς τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο το 2016.

Οι εγκαταστάσεις:
Οι εγκαταστάσεις του σταδίου της γαλλικής πόλης, στο οποίο θα διεξαχθεί το πρωτάθλημα καλύπτουν έκταση 178 εκταρίων και βρίσκονται στην ανατολική πλευρά της. Υπάρχουν δύο προπονητικά κέντρα, το ένα απέχει 5χλμ. από το στάδιο και το άλλο 14, ώστε να μην χρειάζεται να ταλαιπωρούνται κατά τη μετακίνησή τους οι αθλητές και οι αθλήτριες, λαμβάνοντας υπόψη και την απαιτούμενη άνεση. Στη Λυών επίσης υπάρχει ο διεθνής αερολιμένας της καθώς και τρεις σιδηροδρομικοί σταθμοί.


Μια αναδρομή
στη διοργάνωση:
1994-Βερολίνο
(Γερμανία)
Η γερμανική πρωτεύουσα φιλοξένησε το πρώτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της IPC παίρνοντας μέρος 1154 αθλητές από 63 χώρες.

1998-Μπέρμιγχαμ
(Αγγλία)
Πάνω από 1000 αθλητές-αθλήτριες εκπροσωπώντας 60 χώρες συμμετείχαν στη διοργάνωση, στην οποία έσπασαν 78 παγκόσμια ρεκόρ, ενώ οι αποστολές 55 χωρών επέστρεψαν στη βάση τους έχοντας έστω ένα μετάλλιο στις αποσκευές τους.

2002-Λιλ (Γαλλία)
Το 3ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα φιλοξενήθηκε στη γαλλική πόλη 20-28 Ιουλίου του έτους εκείνου με 1000 αθλητές-αθλήτριες από 78 χώρες να συμμετέχουν.

2006- ʼσσεν (Ολλανδία)
Το επίτιμο μέλος της IPC πριγκίπισσα Μάργκαριτ κήρυξε την έναρξη των αγώνων στο Στάδιο Ντε Σμελτ. Σε εννιά μέρες που διήρκεσαν οι αγώνες, από 2 έως 10 Σεπτεμβρίου, 1097 αθλητές-αθλήτριες από 76 χώρες έσπασαν 51 παγκόσμια ρεκόρ ,ενώ στην κορυφή του πίνακα των μεταλλίων βρέθηκε η Κίνα με 55 στο σύνολο, εκ των οποίων τα 22 χρυσά.

2011- Κράιστ τσερτς
(Νέα Ζηλανδία)
Από 21 έως 30 Ιανουαρίου 1000 αθλητές-αθλήτριες 80 χωρών έλαβαν μέρος ,με τον πρωθυπουργό της Νέας Ζηλανδίας Χον Τζον Κέι να κηρύσσει την επίσημη έναρξη της διοργάνωσης ,κατά τη διάρκεια της οποία έσπασαν 57 παγκόσμια και 173 εθνικά ρεκόρ. Πάλι η Κίνα «συνέλλεξε» τα περισσότερα μετάλλια, 21 χρυσά, 22 ασημένια και 15 χάλκινα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.