Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

"Καίει" την τσέπη λίγη δροσιά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πολύ ακριβά εξασφαλίζουν λίγη δροσιά οι Αθηναίοι που είτε δεν μπορούν να φύγουν για διακοπές, εξαιτίας επαγγελματικών υποχρεώσεων είτε προτιμούν να παραμείνουν στο κλεινόν άστυ ακόμη και τις ημέρες της άδειάς τους. Οι «διακοπές εντός των τειχών» συνδυάζονται με μικρές «ανάσες» δροσιάς στις κοντινές παραλίες ή τις πισίνες ξενοδοχείων.

Όσοι μένουν στα νότια προάστια ή δεν έχουν πρόβλημα να οδηγήσουν μερικά χιλιόμετρα παραπάνω, προκειμένου να απολαύσουν τη θάλασσα, προτιμούν συνήθως τις οργανωμένες πλαζ της Βουλιαγμένης ή της Βάρκιζας.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Espresso», αυτή της Βουλιαγμένης έχει μάλλον το πιο φθηνό εισιτήριο από όλες: Μία επίσκεψη κοστίζει κατά άτομο 4 ευρώ τις καθημερινές και 5 τα Σαββατοκύριακα, ενώ ο δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης έχει εκδώσει την κάρτα του δημότη για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Με την κάρτα αυτή, οι δημότες μπαίνουν δωρεάν στην πλαζ της Βούλας και απολαμβάνουν εκπτώσεις σε πολλά μαγαζιά, εστιατόρια και μπαρ του δήμου.

Στη Βάρκιζα και στην οργανωμένη παραλία, το εισιτήριο τις καθημερινές κοστίζει 5,5 ευρώ και μπορείτε να κάνετε δωρεάν χρήση ξαπλώστρας και ομπρέλας, ενώ τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες το εισιτήριο κοστίζει 6,5 ευρώ και για να χρησιμοποιήσετε ξαπλώστρα και ομπρέλα θα πληρώσετε άλλα 5 ευρώ. Αν πάλι θέλετε λίγη παραπάνω πολυτέλεια, τότε μπορείτε να ζητήσετε το VIP set, που κοστίζει 12 ευρώ, ενώ υπάρχει ακόμη πιο high κατηγορία για την οποία πληρώνετε 20 ευρώ!

Σε upper class κοινό απευθύνεται η πλαζ του Αστέρα Βουλιαγμένης, όπου η είσοδος τις καθημερινές κοστίζει 13 ευρώ, ενώ τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες φθάνει τα 23 ευρώ.
Αν θέλετε να πάτε λίγο πιο μακριά, το Σούνιο είναι η τέλεια επιλογή. Κάτω από το γνωστό ξενοδοχείο υπάρχει οργανωμένη παραλία, αλλά το νερό μάλλον εκεί είναι...ιαματικό, αφού το εισιτήριο κοστίζει 25 ευρώ το άτομο!

Εκτός, όμως, από τις οργανωμένες παραλίες, αρκετοί είναι αυτοί που επιλέγουν να δροσίσουν το φλεγόμενο από τον καύσωνα κορμί τους στις πισίνες ξενοδοχείων και μάλιστα στο κέντρο της Αθήνας. Την ώρα, δηλαδή, που κάποιοι ιδρώνουν στο κάθισμα του αυτοκινήτου μπλοκαρισμένοι στο μποτιλιάρισμα, κάποιοι άλλοι απολαμβάνουν το καφεδάκι τους λίγο πιο ψηλά, αραχτοί δίπλα στην πισίνα. Οι τιμές ξεκινάνε από 25 ευρώ το άτομο και φθάνουν μέχρι και τα 50 ευρώ!


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.