Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Νέοι αυστηροί κανόνες για τα καλλυντικά στην Ε.Ε.

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι κατασκευαστές θα πρέπει να είναι έτοιμοι να παρουσιάσουν εκθέσεις ασφάλειας.

Όλα τα καλλυντικά προϊόντα που πωλούνται στην Ε.Ε., είτε παρασκευάζονται στην Ευρώπη είτε εισάγονται από τρίτες χώρες, θα πρέπει από εδώ και πέρα να συμμορφώνονται πλήρως με τον Κανονισμό για τα Καλλυντικά Προϊόντα της ΕΕ.

Οι νέοι κανόνες της Ε.Ε. που τέθηκαν σε ισχύ την Πέμπτη 11 Ιουλίου έχουν ως στόχο την ενίσχυση των προτύπων ασφαλείας για τα καλλυντικά προϊόντα και να παρέχουν καλύτερη πληροφόρηση στους καταναλωτές.

«Είτε πρόκειται για καθημερινά προϊόντα πρώτης ανάγκης όπως οδοντόκρεμα μέχρι ένα νέο κραγιόν ή after-shave, οι καταναλωτές θα έχουν πλέον καλύτερη προστασία και σαφέστερη ενημέρωση σχετικά με τα καλλυντικά προϊόντα που αγοράζουν», τόνισε ο Επίτροπος για την Πολιτική των Καταναλωτών.

Η βιομηχανία καλλυντικών προϊόντων στην Ε.Ε. κατέχει την πρώτη θέση παγκοσμίως με πάνω από 4.000 κατασκευαστές καλλυντικών προϊόντων.

Σύμφωνα με την Κομισιόν, η μεγαλύτερη εμπιστοσύνη θα ωφελήσει και τους καταναλωτές αλλά και την βιομηχανία.

Πλέον οι κατασκευαστές θα πρέπει να είναι έτοιμοι να παρουσιάσουν μια έκθεση ασφάλειας πριν διοχετεύσουν στην αγορά ένα προϊόν καθώς και να κοινοποιήσουν το προϊόν στο ειδικό portal «Cosmetic Product Notification Portal».

Οι πληροφορίες που θα συγκεντρωθούν στο εν λόγω portal θα επιτρέψουν στις αρμόδιες εθνικές αρχές να έχουν πρόσβαση εντός δευτερολέπτων στη σύνθεση των προϊόντων σε περίπτωση ατυχημάτων.


Πηγή: https://www.healthpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.