Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Βραβεύτηκε το ΕΠΑΛ Ναυπάκτου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συμμετείχε στο δίκτυο συνεργαζόμενων σχολείων ASP NET της UNESCO.
Φέτος, το Επαγγελματικό Λύκειο Ναυπάκτου τόλμησε ένα δύσκολο εγχείρημα. Συμμετείχε στο δίκτυο συνεργαζόμενων σχολείων ASP NET της UNESCO. Όπως αναφέρει η διευθύντρια του Επαγγελματικού Λυκείου, Σταυρούλα Μητσοπούλου, πρόκειται για ένα διεθνές πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχουν 9.000 σχολεία.

«Το πρόγραμμα υλοποιείται με συνεργασία της Unesco και του υπουργείου Παιδείας», λέει η διευθύντρια στο newsbeast.gr. Και προσθέτει: «Το θέμα του προγράμματος με το οποίο εμείς συμμετείχαμε ήταν “Ανθρώπινα δικαιώματα και εκπαίδευση - Παιδική εργασία - Εργασία ανηλίκων”. Την υλοποίησή του ανέλαβαν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου, Βεατρίκη Λιάκα και Αθανασόπουλος Αλέξιος. Το αποτέλεσμά μας δικαίωσε. Το βραβείο το οποίο πήραμε αποτελεί ηθική επιβράβευση για εμάς. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους μαθητές μας για τη συμμετοχή τους και να τους συγχαρούμε θερμά για την διάκρισή τους».

Στο εγχείρημα, όπως εξηγεί η κ. Μητσοπούλου, πήραν μέρος συνολικά 37 μαθητές, 32 αγόρια και 5 κορίτσια, όλοι τους από 15 μέχρι 17 ετών.

Μάλιστα, η προθυμία τους, όπως συμπληρώνει, ήταν αξιοθαύμαστη, αφού συμμετείχαν με χαρά σε όλες τις δράσεις που οργανώθηκαν στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος. Συγκεκριμένα, οι μαθητές πραγματοποίησαν σύνθεση τραγουδιών-μουσικής με αφορμή το θέμα του προγράμματος. Δημιούργησαν γκράφιτι στο χώρο του σχολείου. Συνεργάστηκαν με το σύλλογο ΑΜΕΑ «Αλκυόνη», που δραστηριοποιείται στην περιοχή της Ναυπάκτου. Με αυτό τον τρόπο, όπως σημειώνει η κ. Μητσοπούλου, δόθηκε μια άλλη διάσταση στο θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία και πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη στο χώρο του Συλλόγου.

Οι ιθύνοντες ακόμη έκαναν προσπάθεια στο πλαίσιο της διαθεματικής προσέγγισης να εμπλακούν στη διαδικασία υλοποίησης και άλλες ειδικότητες εκπαιδευτικών του σχολείου αφού συνεργάστηκαν με το τμήμα βρεφονηπιοκόμων για κατασκευή σελιδοδεικτών με εικόνες σχετικές με το θέμα.

Στο ΕΠΑΛ Ναυπάκτου διοργανώθηκε ημερίδα συνάντησης στο χώρο του σχολείου με ομιλητή τον υπεύθυνο του ΚΕΣΥΠ Μεσολογγίου, Μαργαρίτη Θεόδωρο, με θέμα «Παιδική εργασία-ανθρώπινα δικαιώματα και εκπαίδευση».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.