Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

«Παλεύει» με την ανορεξία τα τελευταία 20 χρόνια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η Helen ήθελε να μείνει για πάντα παιδί.

Η Helen Gillespie από το Περθ της Σκωτίας «παλεύει» με την ανορεξία τα τελευταία 20 χρόνια, από τότε που ήταν μόλις 10 ετών!

Το στήθος της δεν αναπτύχθηκε ποτέ σωστά, δεν έκανε ποτέ σχέση με αγόρι και παρότι έφτασε 30 χρονών δεν έχει καταφέρει να φύγει ακόμη από το σπίτι των γονιών της.

Όταν ήταν μικρή, η Helen φοβόταν πολύ το γεγονός ότι μεγάλωνε, με αποτέλεσμα να αναπτύξει διατροφικές διαταραχές, να περιορίσει το συνολικό αριθμό των θερμίδων που ελάμβανε και ως αποτέλεσμα να καθυστερήσει να περάσει στο στάδιο της εφηβείας.

Αντί όμως να διατηρήσει την παιδική και φρέσκια εμφάνισή της, εξαιτίας της ανορεξίας το σώμα της άρχισε να μοιάζει περισσότερο με αυτό μιας πιο μεγάλης ηλικιακά γυναίκας, τα οστά της είναι αδύναμα ενώ έχει εμφανίσει και κιρσούς.

«Οι γιατροί μού λένε ότι τα κόκαλά μου είναι σαν μιας 70χρονης. Είναι τόσο αδύναμα, που στα 14 μου έσπασα τον καρπό μου μια μέρα από πτώση. Αν δεν βελτιωθώ σύντομα, θα συνεχίσω να… γερνάω πρόωρα. Αισθάνομαι σα γριά» λέει η ίδια.



Η Helen ζυγίζει 38 κιλά. Ξεκίνησε να κάνει δίαιτα όταν ήταν 10 χρονών και πέντε χρόνια μετά το βάρος της δεν ξεπερνούσε τα 29 κιλά. Κόντεψε να πεθάνει.

Έμεινε τέσσερις μήνες στο νοσοκομείο, όμως με το που επέστρεψε στο σπίτι της άρχισε να μην τρώει και χρειάστηκε να νοσηλευτεί ξανά, αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail.

Η ίδια κατάσταση συνεχίστηκε για τα επόμενα 20 χρόνια!



Μέρος του προβλήματός της ήταν ότι η ίδια πίστευε ότι οι γονείς της είχαν πολλές απαιτήσεις και υψηλές προσδοκίες για την ίδια.

«Πρόσφατα συνειδητοποίησα ότι εγώ με έσπρωχνα να γίνομαι όλο και καλύτερη, όχι οι γονείς μου. Θέλω συνεχώς να νιώθω αγάπη, τρυφερότητα, προσοχή και να με επαινούν και φοβόμουν πολύ την κριτική» εξομολογήθηκε. Σύντομα κατάλαβε ότι αυτό στο οποίο ήταν καλή ήταν… να χάνει βάρος!

«Το βάρος μου ήταν κάτι που μπορούσα να ελέγξω. Το να χάνω κιλά ήταν κάτι σαν “ταλέντο”, το οποίο θαύμαζαν ιδιαίτερα τα υπόλοιπα κορίτσια της ηλικίας μου» πρόσθεσε.



«Από κάποιο σημείο και μετά οι φίλες μου άρχισαν να κάνουν σχέσεις με αγόρια, αλλά εγώ ένιωθα ακόμη μέσα μου σαν παιδί. Ήταν τρομακτικό και πολύ άγνωστο για μένα. Δε μπορούσα να το κάνω. Φοβόμουν το να μεγαλώσω, να δεσμευτώ και να αποκτήσω ευθύνες» είπε ακόμη.

Ο φόβος της να μεγαλώσει είχε ως αποτέλεσμα να χάσει την εφηβεία της… στην ώρα της. Η Helen είχε την πρώτη της περίοδο όταν έγινε 26 ετών. Το στήθος της δεν αναπτύχθηκε σωστά και τώρα φορά ειδικά προσθετικά, όπως αυτά που χρησιμοποιούν οι ασθενείς που έχουν υποβληθεί σε μαστεκτομή.



«Αρχίζω να συνειδητοποιώ ότι η εικόνα που έχω για τον κόσμο είναι παιδική και ότι η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική και αυτό με τρομάζει. Πιστεύω ότι θέλοντας να διατηρήσω μια νεανική όψη, αυτό που ήθελα να πετύχω ήταν οι άλλοι να μην έχουν προσδοκίες από μένα. Ήθελα να μοιραστώ την ιστορία μου γιατί θέλω να προειδοποιήσω κι άλλους που πάσχουν από ανορεξία, ότι αυτή η ασθένεια μπορεί να σάς στερήσει την παιδικότητά σας. Θέλω να γίνω καλά, όμως θα ήθελα να είμαι ξανά παιδί και να μην έχω τις ευθύνες που συνοδεύουν έναν ενήλικα. Χρειάζομαι βοήθεια, αλλά ποτέ δε θα είμαι φυσιολογική» κατέληξε.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.