Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Άμεση είσπραξη των ληξιπρόθεσμων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σε εφαρμογή θέτει από το σήμερα η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, το σχέδιο για την άμεση είσπραξη μέρους των χρεών ύψους περίπου 4,5 δισ. ευρώ, τα οποία έχουν συσσωρευτεί σε 44 εφορίες της χώρας που κλείνουν από 1ης Ιουλίου.

Οι προϊστάμενοι των εφοριών που θα παραλάβουν τους φακέλους των οφειλετών από τις καταργούμενες ΔΟΥ, έχουν λάβει σαφείς εντολές να ταχυδρομήσουν ειδοποιητήρια προς τους οφειλέτες των εν λόγω εφοριών.

Προτεραιότητα θα δοθεί σε όσους δεν μπορούν να ενταχθούν- για διαφόρους λόγους- στη ρύθμιση, ενώ θα ακολουθήσουν οι φορολογούμενοι, που αν και μπορούν, αγνοούν τη νέα ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα.

Όσοι λάβουν ειδοποιητήριο θα έχουν λίγες μέρες στη διάθεσή τους να ανταποκριθούν στην πρόσκληση. Στην αντίθετη περίπτωση, με βάση τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων, το υπουργείο Οικονομικών, θα προχωρήσει σε κατάσχεση του μισθού ή της σύνταξης πάνω από τα 1.000 ευρώ, του σπιτιού ή της εξοχικής κατοικίας ή οποιουδήποτε άλλου περιουσιακού στοιχείου έχουν στο όνομά τους, ακόμη και του αυτοκινήτου.

Οι ΔΟΥ υποδοχής- όπως ονομάζονται οι εφορίες στις οποίες συγχωνεύονται άλλες- έχουν την πλήρη ευθύνη για την έκδοση των σχετικών πράξεων επιβολής φόρων ή προστίμων και λήψης μέτρων είσπραξης.

Με την αναδιάταξη των εφοριών και τις μαζικές μετακινήσεις υπαλλήλων στις νέες «πολυδύναμες ΔΟΥ» που δημιουργούνται, το υπουργείο Οικονομικών επιχειρεί να συγκροτήσει ισχυρές ομάδες δίωξης οφειλετών του Δημοσίου σε ολόκληρη την επικράτεια. Σε αυτές μεταφέρεται η αρμοδιότητα παρακολούθησης και διεκπεραίωσης όλων των εκκρεμών υποθέσεων που αφορούν τα τμήματα Δικαστικού και Ελέγχου των ΔΟΥ που καταργούνται.

Οι προϊστάμενοι των ΔΟΥ στις οποίες περιέρχεται πλέον η αρμοδιότητα καθίστανται υπεύθυνοι και θα προβαίνουν στην έκδοση των οικείων καταλογιστικών πράξεων και τη λήψη όλων των προβλεπόμενων μέτρων είσπραξης σε βάρος των οφειλετών και των περιουσιακών στοιχείων αυτών. Θα εκπροσωπούν επίσης στα Δικαστήρια το Δημόσιο για τις υποθέσεις αυτές.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.