Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

«Ακάλυπτη» 27χρονη καθηλωμένη στο κρεβάτι!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τη δωρεάν ιατροφαρμακευτική κάλυψη όλων των χρονίως πασχόντων και αναπήρων απαίτησαν από το υπουργείο Υγείας, χτες το πρωί, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων - Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και το ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας. Από νωρίς το πρωί έξω από το υπουργείο Υγείας βρισκόταν η οικογένεια 27χρονης με βαριά αναπηρία εξαιτίας σπάνιου νευροεκφυλιστικού συνδρόμου, από την Πάτρα, και οι αγωνιστικοί αναπηρικοί φορείς έσπευσαν να τη στηρίξουν.

Όπως κατήγγειλε ο πατέρας της 27χρονης, η οποία είναι καθηλωμένη στο κρεβάτι για χρόνια, ο Κανονισμός Παροχών του ΕΟΠΥΥ δεν αναγνωρίζει τη σπάνια πάθηση και δεν προβλέπει χορήγηση αναλώσιμου υγειονομικού υλικού. Αυτό κοστίζει στην οικογένεια 200 - 300 ευρώ το μήνα που δεν μπορεί να τα καλύψει. Μάλιστα, ο απελπισμένος πατέρας είχε προχωρήσει σε απεργία πείνας απαιτώντας λύση στο πρόβλημα ζωής και θανάτου, για να πάρει προφορική διαβεβαίωση πως «κατ' εξαίρεση» θα δοθούν δωρεάν φάρμακα και αναλώσιμα.

Την ίδια απάντηση για «κατ' εξαίρεση» έγκριση κάθε μήνα επιχείρησε να παρουσιάσει σαν λύση και ο υπουργός Υγείας, Αδ. Γεωργιάδης, που συναντήθηκε χτες με τους φορείς και τον πατέρα. Τελικά, κάτω από την πίεση δεσμεύτηκε να εκδώσει υπουργική απόφασηπου θα λύνει οριστικά το ζήτημα και ορίστηκε νέα συνάντηση την ερχόμενη Παρασκευή. Οι εκπρόσωποι του αγωνιστικού αναπηρικού κινήματος επισήμαναν πως είναι χιλιάδες οι οικογένειες αναπήρων με τέτοια προβλήματα και πρέπει να εξασφαλιστεί για όλους δωρεάν ιατροφαρμακευτική κάλυψη. Ερώτηση για τη συγκεκριμένη περίπτωση στην Πάτρα, αλλά και για όλους τους βαριά ανάπηρους είχε καταθέσει στη Βουλή το ΚΚΕ την περασμένη βδομάδα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.