Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Ακόμη δύο νεκροί από τον κορονοϊό MERS

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στους 38 ο συνολικός απολογισμός στη Σαουδική Αραβία.

Ακόμη δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον κορονοϊό MERS, ο οποίος θεωρείται ότι προσιδιάζει στον SARS, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Σαουδικής Αραβίας, αυξάνοντας έτσι σε 38 τον απολογισμό των νεκρών από την ασθένεια αυτή εντός της χώρας.

Ένα παιδί δύο ετών πέθανε στην Τζέντα κι ένας 53χρονος άνδρας πέθανε στην Ανατολική Επαρχία, όπου έχουν σημειωθεί τα περισσότερα κρούσματα του ιού, που πλήττει το αναπνευστικό σύστημα, ανέφερε το υπουργείο σε μια ανακοίνωσή του που αναρτήθηκε στον ιστότοπό του αργά το Σάββατο.

Τέσσερις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους εκτός του βασιλείου.

Σύμφωνα με το σαουδαραβικό υπουργείο Υγείας, άλλοι τρεις άνθρωποι έχει επιβεβαιωθεί ότι προσβλήθηκαν από το Σύνδρομο του Αναπνευστικό της Μέσης Ανατολικής, περιλαμβανομένων δύο προσώπων 66 και 69 ετών στο Ριάντ κι ενός ξένου που εργάζεται στον τομέα της υγείας στη Χαφρ αλ Μπάτεν, γεγονός που αυξάνει τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στο βασίλειο στα 65 αφότου είχε ταυτοποιηθεί πριν από ένα χρόνο.

Την Παρασκευή ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανέφερε ότι ο MERS, που μπορεί να προκαλέσει πυρετό, βήχα και πνευμονία, δεν υπάρχει ως τώρα κίνδυνος να μετατραπεί σε πανδημία και μπορεί να εξαφανιστεί σταδιακά.

Το Ραμαζάνι, ο μήνας της νηστείας για τους μουσουλμάνους, αρχίζει στη Σαουδική Αραβία το βράδυ της Δευτέρας και κατά παράδοση δεκάδες χιλιάδες πιστοί πηγαίνουν κατά την διάρκειά του στην Μέκκα για την ούμρα, ένα προσκύνημα που μπορεί να γίνει οποιαδήποτε περίοδο του χρόνου. Εκατομμύρια πιστοί αναμένεται να συρρεύσουν στην Μέκκα για το χατζ, ένα σημαντικότερο προσκύνημα, τον Οκτώβριο, αν και οι αρχές έχουν μειώσει τον αριθμό των αδειών εισόδου που χορηγούν, επικαλούμενες τις ανησυχίες τους για την ασφάλεια στα σημαντικότερα τεμένη, στα οποία γίνονται επεκτάσεις και αναπλάσεις.

Οι ειδικοί του ΠΟΥ είχαν καλέσει τον περασμένο μήνα τις χώρες που αντιμετωπίζουν κίνδυνο από τον MERS να καταρτίσουν σχέδια για το πώς θα χειριστούν μαζικές συναθροίσεις, αλλά δεν πρότειναν την επιβολή περιορισμών στις μετακινήσεις.

Ο MERS φέρεται να ανήκει στην ίδια οικογένεια με το σύνδρομο του αναπνευστικού SARS, το οποίο έχει πλέον στοιχίσει τη ζωή σε 800 ανθρώπους διεθνώς από το 2003. Πέραν της Σαουδικής Αραβίας, όπου έχει καταγραφεί η πλειονότητα των κρουσμάτων, μεμονωμένα κρούσματα έχουν καταγραφεί στη Βρετανία, στην Ιταλία, στην Τυνησία, στην Ιορδανία, στο Κατάρ, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και στη Γαλλία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.