Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Ο ρόλος της «εντερικής ταυτότητας» στον καθορισμό του βάρους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το είδος βακτηρίων του εντέρου διαφέρουν σημαντικά από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Washington University έδειξε ότι τα βακτήρια που βρίσκονται στο σώμα μας θα μπορούσαν να καθορίζουν το βάρος μας, καθώς και τη μελλοντική κατάσταση της υγείας μας. Βρήκαν, επίσης, ότι το είδος των βακτηρίων του εντέρου μας διαφέρουν σημαντικά από άνθρωπο σε άνθρωπο, παρέχοντάς μας μία μοναδική «εντερική ταυτότητα».

Οι ερευνητές, λοιπόν, που παρακολούθησαν μια ομάδα από 37 υγιείς άνδρες για μια περίοδο 5 ετών, δήλωσαν ότι αν και τα ευρήματά τους δεν υποστηρίζουν ότι μπορούμε να επηρεάζουμε το εντερικό μικροβίωμα (τα βακτήρια που κατοικούν στο έντερο), ωστόσο δείχνουν ότι μια προσεκτική εξέταση της συγκεκριμένης περιοχής μπορεί μελλοντικά να γίνει αναπόσπαστο κομμάτι του ετήσιου τσεκ απ.

Παρατήρησαν, μάλιστα, πολύ λίγες αλλαγές όσον αφορά τον πληθυσμό των βακτηρίων. Πιο συγκεκριμένα, πάνω από το 70% των στελεχών είχαν παραμείνει ίδια μετά από ένα χρόνο, ενώ λίγες ήταν οι επιπλέον αλλαγές που σημειώθηκαν στα επόμενα 4 χρόνια.

Επίσης, τέσσερις από τους εθελοντές, που ήταν παχύσαρκοι, προσφέρθηκαν να ακολουθήσουν διαφορετικές δίαιτες και σε αυτούς τα είδη των βακτηρίων παρουσίαζαν συχνές αλλαγές, με κάποια από αυτά να πολλαπλασιάζονται και κάποια να μειώνονται.

Σύμφωνα με τους επιτήμονες, η παραπάνω παρατήρηση χρήζει περαιτέρω μελέτης, καθώς δεν είναι σε θέση να προσδιορίσουν ποια βακτήρια μπορεί να βοηθήσουν τους ανθρώπους να διατηρήσουν ένα υγιές βάρος, ή ακόμα και αν είναι πιθανό μια αλλαγή στα βακτήρια του εντέρου να βοηθήσει στην απώλεια βάρους.


Πηγή: http://www.vita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.