Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Σέρρες: Πρόγραμμα 200.000 € από το Δήμο για υποστήριξη ευπαθών ομάδων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε την Τρίτη 2 Ιουλίου 2013 παρουσία του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πρόνοιας κ. Μερετούδη Δημήτρη και της πρώην Αντιδημάρχουκ. Αγιανίδου Σταυρούλας, ανακοίνωσε την έναρξη υλοποίησης προγράμματος για τη στήριξη ευπαθών ομάδων όπως ασθενείς, ηλικιωμένοι, μοναχικά άτομα, ΑΜΕΑ. Στη συνέντευξη ήταν παρών και ο ανάδοχος της υλοποίησης του προγράμματος κ.Καγκελίδης Κωσταντίνος, αντιπρόεδρος του Δ.Σ της εταιρείας.

Ο Δήμαρχος τόνισε ότι ο Δήμος Σερρών ξεκινά την υλοποίηση του προγράμματος που στοχεύει στην υποστήριξη πολιτών και ιδιαίτερα ευπαθών ομάδων όπως ασθενείς, ηλικιωμένοι, μοναχικά άτομα, άτομα με Ειδικές Ανάγκες (ΑΜΕΑ), που χρήζουν κοινωνικής πρόνοιας και υποστήριξης από το Δήμο.

Πρόκειται για το πρόγραμμα με τον τίτλο «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ» προϋπολογισμού 207.600€

Δημότες που αφορά:

Απευθύνεται σε δημότες οι οποίοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες (ασθενείς, ηλικιωμένοι, μοναχικά άτομα, ΑΜΕΑ). Οι περισσότεροι ωφελούμενοι – Δημότες θα είναι αυτοί που ήδη κάνουν χρήση των υπηρεσιών του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» Οι χρήστες – ωφελούμενοι στο πλαίσιο του συγκεκριμένου έργου θα επιλεγούν βάσει κριτηρίων από επιτροπή που έχει συγκροτηθεί με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου.

Υπηρεσίες που προσφέρονται:

Μέσω του προγράμματος αυτού θα έχουν τη δυνατότητα οι αρμόδιοι υπάλληλοι του Δήμου να έχουν άμεση πληροφόρηση τόσο ατομικά όσο και συγκεντρωτικά για θέματα που αφορούν όλους τους εξυπηρετούμενους πολίτες του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και όχι μόνο.

Αυτό θα επιτευχθεί με φορητούς υπολογιστές που θα προμηθευτεί ο Δήμος στο πλαίσιο του προγράμματος (έργου) και θα έχουν άμεση σύνδεση με τα κεντρικά συστήματα του Δήμου.

I. Σε ασθενείς, ηλικιωμένους, μοναχικά άτομα, ΑΜΕΑ θα δοθούν:

α. 50 συσκευές ανίχνευσης πτώσης και κουμπί πανικού

Συγκεκριμένα ο χρήστης θα έχει τη δυνατότητα να καλεί βοήθεια με το πάτημα ενός κουμπιού (κουμπί πανικού) όταν χρειαστεί άμεση βοήθεια όπως πχ. σε περίπτωση πτώσης λόγω αδιαθεσίας, εμφράγματος κλπ. ή σε περίπτωση έκτακτου γεγονότος.

Η υπηρεσία αυτή θα παρέχεται σε 24ωρη βάση θα ειδοποιείται το ΕΚΑΒ και ένας άμεσος ενδιαφερόμενος, έτσι ώστε να παρασχεθούν αυτά που απαιτούνται στους χρήστες.

β. 35 συσκευές μέτρησης πίεσης και 35 συσκευές μέτρησης βάρους

Με τις συσκευές αυτές δίνεται η δυνατότητα όταν ολοκληρωθεί η μέτρηση της πίεσης και του βάρους να καταχωρείται το αποτέλεσμα στο μηχανογραφικό σύστημα και σε περίπτωση που υπάρχει υπέρβαση των ορίων της πίεσης και βάρους, να ενημερώνεται ο υπάλληλος του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» αλλά και η Υπηρεσία, έτσι ώστε να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για τον πολίτη.

II. Σε δημότες που πάσχουν από άνοια – Αλτσχάϊμερ θα δοθούν 10 συσκευές εντοπισμού θέσης:

Σε κάθε έναν σύμφωνο με τη διεύθυνση κατοικίας θα οροθετηθεί ένας κύκλος, μέσα στον οποίο επιτρέπεται να κινείται ο ηλικιωμένος. Στην περίπτωση που ο ηλικιωμένος θα απομακρυνθεί από τα όρια που του έχουν οροθετηθεί, θα εντοπισθεί αυτόματα και θα ενεργοποιηθεί ο συναγερμός. Πράγμα που θα έχει ως αποτέλεσμα να ειδοποιηθεί άμεσα ο συγγενείς ή η υπηρεσία για να βρεθεί και να επανέλθει στην οικία του.

Με τη χρήση GPS θα είναι δυνατή η προβολή του ατόμου σε γεωγραφικό χάρτη μέσω διαδικτύου και η αποστολή ειδοποίησης σε περίπτωση απομάκρυνσης από συγκεκριμένα όρια.

Υπηρεσία 24ωρης τηλεφωνικής εξυπηρέτησης

Για την υποστήριξη της αδιάλειπτης 24ωρης λειτουργίας της υπηρεσίας τηλεβοήθειας –τηλευποστήριξης (ανίχνευση πτώσης, κουμπί πανικού, εντοπισμό θέσης) με τη χρήση εφαρμογών του πληροφοριακού συστήματος, ο Δήμος Σερρών θα συμβληθεί με φορέα παροχής των υπηρεσιών με μνημόνιο Συνεργασίας, προκειμένου να εξασφαλιστεί η 24ωρη τηλεφωνική υποστήριξη των εξυπηρετούμενων δημοτών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.