Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Εγκαίνια για την Έκθεση Αρκαλοχωρίου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Θα διαρκέσει ως την Τετάρτη 24 Ιουλίου.

Άνοιξε, χθες το βράδυ, τις πύλες της η 11η Παγκρήτια Αγροτική - Εμπορική Έκθεση Αρκαλοχωρίου του δήμου Μινώα Πεδιάδας.

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν από τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, τον δήμαρχο Μινώα Πεδιάδας Ζαχαρία Καλογεράκη, και τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Μανώλη Αλιφιεράκη.

Παρόντες ήταν ακόμα ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης, αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης του νησιού, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, εκπρόσωποι των ενώσεων αγροτικών συνεταιρισμών του νησιού, εκπρόσωποι των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, εκπρόσωποι φορέων, ομοσπονδιών, συλλόγων, σωματείων.

Την έκθεση άνοιξε με την ομιλία του ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας κ. Καλογεράκης, ο οποίος, αφού αναφέρθηκε στη σημασία του θεσμού για τον πρωτογενή τομέα και για δεύτερη χρονιά και τον εμπορικό κόσμο, έκανε λόγο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες, ιδιαίτερα στη σημερινή κρίσιμη καμπή για τη χώρα και τους πολίτες.

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Κρήτης κ. Αρναουτάκης, αφού μίλησε για τη σημασία της έκθεσης για την οικονομία του νησιού, χαρακτήρισε τη διοργάνωση ως πετυχημένο θεσμό για τα αγροτικά προϊόντα της Κρήτης.

Αναφερόμενος στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε τόνισε ότι «η αξιοποίηση των συγκριτικών μας πλεονεκτημάτων σε συνδυασμό με στοχευμένες και εξωστρεφείς δράσεις αποτελούν σημαντικό εργαλείο στην προώθηση των ποιοτικών τοπικών προϊόντων.

Τέλος ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Αλιφιεράκης, σημείωσε ότι τέτοιου είδους εκθεσιακά γεγονότα αυξάνουν τη δυνατότητα προβολής και εξωστρέφειας των επιχειρήσεων, που είναι το ζητούμενο στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Η έκθεση, που διοργανώνεται από τον δήμο Μινώα Πεδιάδας στο εκθεσιακό κέντρο Αρκαλοχωρίου, συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης και στηρίζεται από το Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Θα διαρκέσει ως την Τετάρτη 24 Ιουλίου με ώρες λειτουργίας 17:30 - 22:30 τις καθημερινές και 10:30 - 14:30 , 17:30 - 22:30 το Σαββατοκύριακο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.