Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Μητρόπουλος: Δυσμενής εξέλιξη για τους εργαζομένους της ΕΡΤ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο Αλέξης Μητρόπουλος, μίλησε στον αέρα του Real Fm, στην εκπομπή της Λώρας Ιωάννου και του Βασίλη Σκουρή, για την απόφαση του ΣτΕ.

«Η απόφαση του ΣτΕ δέχεται ότι είναι νόμιμη η κατάργηση της ΕΡΤ, σύμφωνα με το σχέδιο της κυβέρνησης, αλλά δέχεται προσωρινά – και όσο δεν έχει ψηφιστεί το νέο σχήμα- να λειτουργήσει η ΕΡΤ, όπως λειτουργούσε.

Το δικαστήριο θα μπορούσε να είχε αρκεστεί και να πει ότι δεν καταργείται η ΕΡΤ και συνεχίζει να εκπέμπει, βεβαίως μέχρι να πει την τελική του απόφαση, επειδή αυτό που είπε είναι προσωρινό.

Αλλά επισήλθε σε μία εκτίμηση ότι είναι νόμιμη η κατάργηση, σύμφωνα με το σχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση. Αυτό κακώς το είπε, και είναι δυσμενής εξέλιξη για τους αγώνες των εργαζομένων και για το μέλλον της κρατικής ραδιοτηλεόρασης.

Δέχεται ότι είναι νόμιμη η προωθούμενη κατάργηση της κρατικής ραδιοτηλεόρασης, αλλά δέχεται ότι προσωρινά το σχήμα μπορεί να λειτουργεί, μέχρι να ψηφιστεί η κατάργηση της ΕΡΤ.

Εμμέσως δέχεται και το περιορισμένο προσωπικό, τον νέο ρόλο, το νέο περιεχόμενο και τις προωθούμενες δεσμεύσεις της κυβέρνησης.

Αν η κυβέρνηση προλάβει μέχρι την Παρασκευή, να ψηφίσει το σχέδιο, τα πράγματα επανέρχονται στα προ αποφάσεως επίπεδα, δηλαδή η ΕΡΤ θα λειτουργήσει με λιγότερο προσωπικό και με ότι άλλο προβλέπει το σχέδιο της κυβέρνησης, δήλωσε ο Αλέξης Μητρόπουλος.

Ακούστε το ηχητικό



Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.