Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Εταιρεία προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Φιλοδοξεί να αλλάξει τα δεδομένα της αγοράς.

Εάν η κίνηση μίας σχετικά άσημης εταιρίας, να προσφέρει δωρεάν κινητή τηλεφωνία καταφέρει να κεντρίσει το ενδιαφέρον των κατασκευαστών, θα αποτελέσει ένα ισχυρό σοκ για τις μεγάλες εταιρίες τηλεπικοινωνιών, που θα αναγκαστούν να προσφέρουν πολύ πιο ανταγωνιστικά πακέτα σε καλύτερες τιμές.

Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο στοίχημα, όμως η μόλις επτά μηνών εταιρία FreedomPop ελπίζει πως θα καταφέρει να προσφέρει ένα δωρεάν πακέτο υπηρεσιών στους χρήστες της που θα περιλαμβάνει 500 MB δεδομένων 4G, απεριόριστη χρήση γραπτών μηνυμάτων αλλά και 200 λεπτά δωρεάν ομιλίας κάθε μήνα.

Η FreedomPop προσφέρει ήδη φθηνά πακέτα ευρυζωνικών συνδέσεων, ενώ για μόλις 99 δολάρια μπορεί να μετατρέψει ένα παλιό iPod σε τηλέφωνο VoIP με δυνατότητα σύνδεσης LTE. Η εταιρία υποστηρίζει πως πρόκειται για μία 100% δωρεάν υπηρεσία κινητής τηλεφωνίας, ελπίζοντας να εδραιώσει τη θέση της θέση της στη συγκεκριμένη αγορά.

«Δεν είναι ένα τέχνασμα, είναι ένα επιχειρηματικό μοντέλο», εξηγεί ο Stephen Stokols, διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της εταιρίας. Ο Stokols, που διαθέτει μεγάλη εμπειρία στο χώρο των τηλεπικοινωνιών, πιστεύει πως η συγκεκριμένη κίνηση θα φέρει την επανάσταση στις τηλεπικοινωνίες και θα ασκήσει σημαντική πίεση στους άλλους φορείς ώστε να μειώσουν τις τιμές.

Μάλιστα, με το μοντέλο freemium και το σύστημα «pay as you go», σύμφωνα με τον Stokols, η FreedomPop μπορεί να συγκριθεί με το Skype. Επιπλέον υποστηρίζει πως η εταιρία δεν σπαταλά υπέρογκα ποσά για διαφημίσεις και μάρκετινγκ, γεγονός που της δίνει τη δυνατότητα να καλύψει τη σημαντική διαφορά του μπάτζετ που έχει από τις μεγάλες εταιρίες του χώρου.

Η FreedomPop μάλιστα, έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον πολλών επενδυτών, μεταξύ των οποίων και ο ιδρυτής του Skype Niklas Zennstom, συγκεντρώνοντας χρηματοδοτήσεις ύψους 9 εκατομμυρίων δολαρίων.

Χωρίς να αποκαλύπτει ακριβή στοιχεία, ο Stokols υποστηρίζει πως ο αριθμός των χρηστών της υπηρεσίας είναι ήδη εξαψήφιος, ενώ αναμένεται να ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο αργότερα μέσα στο έτος. Τα κέρδη της εταιρίας βασίζονται στις πωλήσεις των συσκευών που θα υποστηρίζουν την υπηρεσία, με τα HTC Evo και Galaxy S2 να είναι έτοιμα να μπουν στη λίστα επιλογών.

«Το διαδίκτυο είναι δικαίωμα και όχι προνόμιο», εξηγεί ο ίδιος, ενώ χαρακτηρίζει την υπηρεσία ως την καλύτερη λύση ώστε ακόμα και οι χαμηλόμισθες τάξεις χρηστών να μπορούν να έχουν πρόσβαση στο ίντερνετ.

Φυσικά, υπάρχουν κάποια παράπονα από τους χρήστες για την υπηρεσία, με τον Stokols να παραδέχεται πως «όταν θες να μειώσεις σε μεγάλο βαθμό τα έξοδα σου, είναι το τίμημα που πρέπει να πληρώσεις. Το 55% των χρηστών μας δεν έχουν πληρώσει σε εμάς ούτε δεκάρα».

«Η υπηρεσία δεν είναι τόσο “γλυκιά” όσο φαίνεται», υποστηρίζει ο Spencher Chen, ανώτερος διευθυντής της Appcelerator. Χαρακτηρίζει τη FreedomPop σαν μία «σαγηνευτική επιλογή», αλλά τονίζει πως υπάρχουν περιοριστικοί όροι. «Τα δωρεάν 500MB δεδομένων 4G είναι πραγματικά πάρα πολύ λίγα, ενώ για με 30 δολάρια μπορείτε να πάρετε 4GB δεδομένων, τη στιγμή που άλλες εταιρίες με 40 δολάρια προσφέρουν απεριόριστο όγκο, χωρίς το φόβο τον επιπλέον χρεώσεων αν ξεπεράσετε το όριο».

Το εάν θα καταφέρει η FreedomPop να αλλάξει τα δεδομένα στην κινητή τηλεφωνία θα το δείξει μόνο ο χρόνος. Από τη μεριά του ο πρωτεργάτης αυτής της πρωτοβουλίας πιστεύει πως «κάτι μεγάλο πρόκειται να συμβεί», δείχνοντας ενθουσιασμένος από την προοπτική αλλαγής της βιομηχανίας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.