Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Η ακίνητη περιουσία της ΕΡΤ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πολύφερνη νύφη ήταν για το Δημόσιο και την τρόικα η ΕΡΤ, η ακίνητη περιουσία της οποίας ανέρχεται σε 182 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με έκθεση του 2010. Ανενεργό ήταν, ως την ώρα που η κυβέρνηση έβαλε λουκέτο στην ΕΡΤ, µεταξύ άλλων, οικόπεδο-φιλέτο 131,74 στρεµµάτων στον Αγιο Στέφανο Αττικής (Μπογιάτι) που είχε αποτιμηθεί σε 14,1 εκατ. ευρώ. Το κτίριο που υπάρχει εκεί είναι ιδιαίτερης αισθητικής διότι το είχαν σχεδιάσει ιταλοί αρχιτέκτονες μεταπολεμικά στο πλαίσιο των πολεμικών επανορθώσεων.

Το κτίριο στο Μπογιάτι ήταν ένα από τα δύο ιστορικά κέντρα εκπομπών της κρατικής ραδιοτηλεόρασης. Το άλλο ήταν στα Λιόσια. Στην έκθεση για την ακίνητη περιουσία της ΕΡΤ που είχε εκπονήσει η Γενική Διεύθυνση Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών, ο χώρος στη Λεωφόρο Ραδιοφωνίας στα Λιόσια αποτελούσε τις «κεντρικές αποθήκες της ΕΡΤ, γεμάτες εξοπλισμό».

Οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις, πάντως, είχαν χαρακτηριστεί ως διατηρητέο τεχνολογικό μνημείο με απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού από το 1999. Σε 7,6 εκατ. ευρώ ανέρχεται η αξία έκτασης 1.162 στρεμμάτων στην Αυλίδα, σε 5,6 εκατ. εκτιµάται άλλη έκταση (173,81 στρέµµατα) στην περιοχή Λάκκα Καλογήρου Μεγάρων, ενώ στην τοποθεσία Μπασταρδάκι Γέρακα Πεντέλης οικόπεδο 31 στρεµµάτων υπολογίζεται επίσης σε 5,6 εκατ. ευρώ.



* Πατήστε επάνω στη φωτογραφία για μεγέθυνση

Στο Λιβάδι Αµπελακίων Θεσσαλίας, έκταση 92,7 στρεµµάτων ανέρχεται σε 7,4 εκατ. ευρώ και µια άλλη στον Ξηροπόταµο Ηρακλείου Κρήτης αποτιµάται στα 4,6 εκατ. Τα ακίνητα στην Περαία Θεσσαλονίκης εκτιµώνται σε 18 εκατ., ενώ µόνο το αµφιθέατρό της 1.387 τ.µ. στη Λεωφόρο Στρατού της πόλης έχει αξία που ανέρχεται στα 1,1 εκατ. ευρώ.

Οικόπεδο στη θέση Κανάλια Κερκύρας 66,8 στρεµµάτων αποτιµάται στα 4,6 εκατ. ευρώ και στη Σούδα οικόπεδο 39,2 στρεμμάτων εκτιµάται σε 2,3 εκατ. ευρώ. Στα ακίνητα περιλαμβάνονται επίσης περίπου είκοσι οικόπεδα με αναμεταδότες, που δεν υπερβαίνουν τα δύο στρέμματα σε έκταση, σε δύσβατες ορεινές περιοχές (από Φλώρινα και Ιωάννινα μέχρι Ρέθυμνο και Ρόδο).


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.