Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Η μάχη για την μείωση του ΦΠΑ - «Αγκάθια» ΕΟΠΥΥ και χαράτσι

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο Πρωθυπουργός αναμένεται να θέσει στην συνάντηση με την τρόικα την άμεση μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 13%. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Α. Σαμαράς θα εξηγήσει τους λόγους που η ελληνική πλευρά ζητά εδώ και τώρα την μέιωση του συγκεκριμένου φορολογικού συντελεστή καθώς η τουριστική περίοδος έχει ήδη ξεκινήσει.

Στο Μαξίμου και για επικοινωνιακούς λόγους θέλουν την θετική έκβασης της υπόθεσης. Από την μία - όπως λένε συνομιλητές του Α. Σαμαρά - θα πάρει μια βαθιά ανάσα η οικονομία και από την άλλη θα αλλάξει και το βαρύ κλίμα που επικρατεί στο εσωτερικό της τρικομματικής κυβέρνησης.

Ωστόσο μεγάλο «αγκάθι» σε ένα ακόμη έλεγχο αποτελεί η «μαύρη τρύπα» στον ΕΟΠΥΥ. Πολιτικά η κυβέρνηση έχει απόφασίσει να απομακρύνει τον Πρόεδρο του Οργανισμού Λ. Παπαγεωργόπουλο αλλά η κίνηση αυτή δεν λύνει την μεγάλη απόκλιση που υπάρχει στα έσοδα. Παράλληλα υπάρχει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μπουν «λουκέτα» σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας που λειτουργούν κυρίως στο Ν. Αττικής.

Ένα ακόμα πρόβλημα είναι το «χαράτσι» που πληρώνουμε μέσω της ΔΕΗ καθώς η τρόικα επιμένει πως δεν μπορεί να ενταχθεί στον ενιαίο φόρο ακινήτων που θα αρχίσει να ισχύει από το 2014.

Επίσης όπως ανέφερε υψηλόβαθμος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους των δανειστών θα τεθεί και το θέμα των καθυστερήσεων στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, μετά την αποτυχία του διαγωνισμού για την πώληση της ΔΕΠΑ.

Οι δύο πλευρές επιχειρούν να καταλήξουν σε μια συμφωνία, πριν από το Eurogroup την προσεχή Πέμπτη, αλλά άγνωστο είναι ακόμη εάν οι επικεφαλής της τρόικας επιστρέψουν εκ νέου στην Αθήνα στο τέλος του Ιουνίου, εάν παραμείνουν ανοικτά αρκετά πεδία.


Πηγή: http://www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.