Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

3χρονος αυτιστικός ζωγράφος μιλά μόνο με τα έργα του

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο Βίνι Μακρής (Vinnie Macris) είναι ένας 3χρονος ζωγράφος που μιλά μόνο μέσα από τα έργα του. Σε ηλικία 22 μηνών διαγνώσθηκε με αυτισμό και μπορεί να αρθρώσει μόνο λίγες λέξεις, ωστόσο έμαθε να μιλάει μέσα από την ζωγραφική, η οποία χαρακτηρίζεται από τους ειδικούς ως η πιο αγνή μορφή της τέχνης, λυρική και αυθόρμητη.


Η μητέρα του Summa αντιλήφθηκε, όταν ο Βίνι ήταν μόλις 14 μηνών πως είχε ταλέντο στη ζωγραφική. Το μπαλκόνι στο διαμέρισμα της οικογένειας Μακρή στη Βρισβάνη, έχει μετατραπεί πλέον σε εργαστήριο του μικρού.

Ο Βίνι πάσχει από διάχυτη διαταραχή της ανάπτυξης (PDD-NOS), η οποία είναι είδος αυτισμού που χαρακτηρίζεται από υψηλή λειτουργικότητα, παρόμοια με εκείνη των Μπιλ Γκέιτς, Άλμπερτ Αϊνστάιν, Τζούλιαν Ασάνζ, και πολλών άλλων ατόμων με υψηλές νοητικές ικανοτήτες. Η μητέρα του κοινοποίησε τα έργα του στα social media και το ενδιαφέρον του κόσμου ήταν συγκινητικό και ολοένα αυξανόμενο.

Περίπου 30 έργα του παρουσιάστηκαν σε έκθεση στην C Gallery στο Brisbane τον Απριλιο του 2013 και στο τέλος της βραδιάς πωλήθηκαν 21 από τα 30 έργα με συνολικά κέρδη 12.000 δολάρια. Το 10% των κερδών δόθηκε από τους γονείς του Βίνι, της Summa και του Λεωνίδα, στο Ίδρυμα για παιδιά με αυτισμό (AEIOU). Περισσότερα για τη δουλειά του ταλαντούχου μικρού δείτε στην προσωπική του ιστοσελίδα www.vinnieart.com



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.