Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Δημοπρασίες για τη μίσθωση δημόσιας γης 200 στρεμμάτων στην Ξάνθη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στόχος η πραγματοποίηση επενδυτικών σχεδίων.

Δημόσια γη συνολικού εμβαδού 197.252 τ.μ. πρόκειται να παραχωρηθεί σε ενδιαφερομένους έναντι ενοικίου μέσω ανοιχτών δημοπρασιών που θα πραγματοποιηθούν τον επόμενο μήνα, μετά την υπογραφή των σχετικών αποφάσεων από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθ. Τσαυτάρη.

Σύμφωνα με την πρώτη απόφαση, προκηρύσσεται ανοιχτή δημοπρασία για την παραχώρηση ακινήτων συνολικού εμβαδού 167.254 τ.μ. του Αγροκτήματος Γενισέας Νομού Ξάνθης. Το ακίνητο θα χρησιμοποιηθεί για γεωργική χρήση και η διάρκεια της μίσθωσης ορίζεται σε 9 έτη, με δυνατότητα παράτασης.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, η δεύτερη απόφαση αφορά στην προκήρυξη ανοιχτής δημοπρασίας για την παραχώρηση ακινήτου εμβαδού 29.998 τ.μ. του Αγροκτήματος Διομήδειας του Νομού Ξάνθης. Το συγκεκριμένο ακίνητο θα χρησιμοποιηθεί για όλες τις επιτρεπόμενες χρήσεις της «εκτός σχεδίου δόμησης» πλην της βιομηχανίας υψηλής όχλησης. Η διάρκεια της μίσθωσης ορίζεται σε 25 έτη με δυνατότητα παράτασης. Για τη συμμετοχή στη δημοπρασία του εν λόγω ακινήτου, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από το σχετικό νόμο, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν στην αρμόδια Επιτροπή Δημοπρασίας οικονομοτεχνική μελέτη που να αφορά επένδυση ύψους άνω των 3 εκατομμυρίων ευρώ. Οι δύο ανοιχτές δημοπρασίες, θα διεξαχθούν στις 25 Ιουλίου του 2013.

Όπως δήλωσε ο κ. Τσαυτάρης, η αξιοποίηση δημόσιας γης για την παραγωγή εθνικού πλούτου και την ενίσχυση της απασχόλησης στην περιφέρεια και η ανάπτυξη της υπαίθρου, αποτελεί σημαντική προτεραιότητα για το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και συνολικά της κυβέρνησης. «Προσδίδει», τόνισε, «πολλαπλά οφέλη για τις τοπικές οικονομίες. Ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και επενδυτικές δράσεις που αφορούν μακροχρόνια μίσθωση δημόσιας γης, προκειμένου να πραγματοποιηθούν σημαντικές επενδύσεις στον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα, που θα δώσουν εισόδημα και απασχόληση στην περιφέρεια, ενισχύοντας παράλληλα και τις εξαγωγές μας».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.