Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Συγκίνηση για τον blogger που έχασε τη μάχη με τον καρκίνο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μεγάλη κινητοποίηση στο διαδίκτυο και «ποταμό» μηνυμάτων προκάλεσε η είδηση του θανάτου του blogger Γιώργου Κανταρτζόπουλου, από την Πάτρα, που ήταν γνωστός στο ίντερνετ ως George Kant.

O άτυχος νέος έδινε τη μάχη με τον καρκίνο καθώς έπασχε από μια σπάνια περίπτωση λεμφώματος non Ηodgkin με εξέλιξη σε κεντρικό νευρικό σύστημα και εγκέφαλο. Ήταν απολυμένος και ανασφάλιστος από τις αρχές του 2012.

Είχε δημιουργήσει το blog http://www.georgekant.com, εναλλακτικού περιεχομένου και μετά τον εντοπισμό του λεμφώματος δημιούργησε ειδική στήλη στην ιστοσελίδα, τη c-answer, όπου περιέγραφε την πορεία της υγείας του.Τα κείμενά του, παρά τη μάχη που έδινε καθημερινά, διέθεταν χιούμορ, ρεαλισμό και ειλικρίνεια και αποτελούσαν γροθιά στο στομάχι.

Περιέγραφε το σύστημα υγείας, όπως ο ίδιος το βίωνε καθημερινά, την έλλειψη φαρμάκων και τη μάχη για να εξασφαλίσει ουρά στη λίστα αναμονής για χημειοθεραπεία. Η κηδεία του θα γίνει σήμερα, στις 6 το απόγευμα, στο νεκροταφείο του Αγίου Κωνσταντίνου, στα Ροΐτικα της Πάτρας.



Το τελευταίο του κείμενο στις 14 Απριλίου αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Τέλος ακτινοβολιών λοιπόν (με μπόλικες δυσκολίες αλλά και τσάμπα καφέ στην αίθουσα αναμονής του ''Υγεία'').

Βέβαια, ώσπου να φτάσουμε στο σημείο αυτό έχουμε περάσει κάστρα, πριγκίπισσες και γύπες. Οι εποχές που ξάπλωνα στο μηχάνημα και αυτό από μόνο του αρκούσε για να πεθαίνω στον πόνο και να παραλύει το αριστερό μου χέρι και ένα τεράστιο σημείο στη δεξιά μεριά, φαντάζουν μακρινές. Εποχές που, λόγω σύγχυσης και μόνιμης αϋπνίας, αυτή η πεντάλεπτη διαδικασία μού φαινόταν πως διαρκεί μία ώρα (και ήμουν και βέβαιος γι' αυτό!). Εποχές που δεν έχεις ούτε τον έλεγχο του σώματος αλλά ούτε και του μυαλού σου. Σαν ένα συνηθισμένο βράδυ σε ουζάδικο δηλαδή. Αλλά…».

Χαρακτηριστικό το πρώτο του κείμενο:

«Από τον Απρίλιο του 2012 παλεύω με το γνωστό ζώδιο. Τον καρκίνο. Μάλιστα μου συστήθηκε ως Λέμφωμα με επώνυμο non Hodgkin. Εξωτερικά δεν ήταν του γούστου μου, άκουγε λαϊκά ενώ εγώ είμαι γενικά ροκ στοιχείο, αλλά ήταν ένα αναγκαστικό προξενιό που δεν είχα κανένα δικαίωμα επιλογής. Ασε που τελικά φορούσε προσωπείο τόσους μήνες καθώς εξελίχτηκε σε κάτι άλλο παράλληλα που ακόμα και τώρα, αρχή νέας χρονιάς, δεν ξέρουμε σίγουρα τι είναι.

Γιατί c-answer; Γιατί στον καρκίνο αυτό που αναζητάς εξαρχής είναι απάντηση. Απάντηση σε όλα όσα σου θέτει, είτε είναι απανωτά είτε τυχαία είτε από παράπλευρα θέματα που δημιουργεί, είτε γιατί ουσιαστικά είναι ένα τεράστιο σταυρόλεξο το οποίο σου κρύβει ακόμα και τις ερωτήσεις».


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.